Talentklas Sport

Met de talentlijn sport ga je naast de gewone lessen bewegingsonderwijs nog meer sporten. Tijdens deze uren komen bekende sporten aan bod, zoals turnen, voetbal, volleybal en atletiek. Maar je maakt ook kennis met speciale sporten zoals bijvoorbeeld beachvolleybal, waveboarden, judo en rolstoelbasketbal. Ook andere zaken die met sport te maken hebben, zoals samenwerken en een wedstrijd leiden, komen aan bod.

Je gaat naast de gewone lessen bewegingsonderwijs nog meer, andere en speciale sporten doen. Er zijn per periode een aantal afsluitingen zoals een afsluitend atletiek meerkamp, een show met publiek en een schaatsmiddag. Zelf sporten is natuurlijk het allerleukste en dat ga je zeker doen in de sportklas.

In klas twee gaan jullie zelf invulling geven aan het programma en jezelf meer verdiepen in bepaalde sporten. Zelf keuzes maken binnen beweeggebieden, waar jij met je vrienden of vriendinnen beter in wilt worden. Daarnaast zullen we dit jaar meer aandacht hebben voor ‘bekende’ sporten met verschillende thema’s. Deze verdieping wordt in jaar 3 verder voortgezet in de vakken LO2 & BSM. Onderdelen in klas drie zijn bijvoorbeeld krachttraining, golf, zwemmen en kickboksen.

SPORTHIGHSCHOOL

Heb je veel talent en ambitie in een bepaalde sport? Tijdens Sporthighschool krijg je de ruimte om je op niveau te ontwikkelen. Zowel in de sport als in het vinden van een goede combinatie sport en school. Het totaalpakket toegespitst op trainingen en studiebegeleiding gaat jou daarbij helpen.

Ben je wedstrijdsporter, (sub)topper, talent én gemotiveerd om sport en school op hoog niveau te combineren? Dan is de Sporthighschool iets voor jou! Binnen een totaalpakket van zes lesuren krijg je onder schooltijd trainingen van gerenommeerde trainers en een les volgens de visie van het Athletic Skills Model. Daarnaast krijg je ook een tot drie uur studiebegeleiding om aan de gemiste lessen te werken. Deze talentklas is in schooljaar 2023-2024 voor de sporten voetbal, hockey (nieuw), dans, kickboksen en korfbal.

Benieuwd naar hoe onze leerlingen Sporthigschool ervaren en beoordelen? Lees hier hun interviews.

De selectietrainingen
De selectietrainingen vinden in mei/juni al plaats. Daarom willen we je vragen om zo snel mogelijk na jouw aanmelding ook via sporthighschool@clv.nl kenbaar te maken dat je interesse hebt in Sporthighschool en naar welke sport jouw voorkeur uitgaat. Je ontvangt dan van ons een uitnodiging voor de selectietrainingen.

De trainers zullen op kwaliteit en motivatie/inzet selecteren. Zij bepalen met welke leerlingen ze het hele jaar gaan trainen. Voor de zomervakantie weet je of bent geselecteerd voor Sporthighschool. Mocht je niet worden geselecteerd, dan stroom je automatisch de talentklas Sport in.

Ben je geïnteresseerd in Sporthighschool? Vink dan op het aanmeldformulier de talentklas Sport aan. De talentklas Sporthighschool is daar namelijk een onderdeel van.

De extra kosten voor Sporthighschool zijn minimaal €330,- per jaar. Deze kosten worden door de desbetreffende sportverenigingen in rekening gebracht voor onder andere externe trainers en accommodaties.