Talentklas Sport

Met de talentlijn sport ga je naast de gewone lessen bewegingsonderwijs nog meer sporten. Tijdens deze uren komen bekende sporten aan bod, zoals turnen, voetbal, volleybal en atletiek. Maar je maakt ook kennis met speciale sporten zoals bijvoorbeeld beachvolleybal, waveboarden, judo en rolstoelbasketbal. Ook andere zaken die met sport te maken hebben, zoals samenwerken en een wedstrijd leiden, komen aan bod.

Je gaat naast de gewone lessen bewegingsonderwijs nog meer, andere en speciale sporten doen. Er zijn per periode een aantal afsluitingen zoals een afsluitend atletiek meerkamp, een show met publiek en een schaatsmiddag. Zelf sporten is natuurlijk het allerleukste leukste en dat ga je zeker doen in de sportklas.

In klas twee gaan jullie zelf invulling geven aan het programma en jezelf meer verdiepen in bepaalde sporten. Zelf keuzes maken binnen beweeggebieden, waar jij met je vrienden of vriendinnen beter in wilt worden. Daarnaast zullen we dit jaar meer aandacht hebben voor ‘bekende’ sporten met verschillende thema’s. Deze verdieping wordt in jaar 3 verder voortgezet. Onderdelen in klas drie zijn bijvoorbeeld krachttraining, golf, zwemmen en kickboksen.

Kosten per jaar: € 160,-

 

SPORTHIGHSCHOOL

Heb je veel talent en ambitie in een bepaalde sport? Tijdens Sporthighschool krijg je de ruimte om je op niveau te ontwikkelen. Zowel in de sport als in het vinden van een goede combinatie sport en school. Het totaalpakket toegespitst op trainingen en studiebegeleiding gaat jou daarbij helpen.

Ben je wedstrijdsporter, (sub)topper, talent én gemotiveerd om sport en school op hoog niveau te combineren. Dan is de Sporthighschool iets voor jou! Binnen een totaalpakket van 6 lesuren krijg je onder schooltijd trainingen van gerenommeerde trainers en een les volgens de visie van het Athletic Skills Model. Daarnaast krijg je ook een uur studiebegeleiding om aan de gemiste lessen te werken. Deze talentklas is voor de sporten voetbal, kickboksen en turnen.

Benieuwd naar hoe onze leerlingen Sporthigschool ervaren en beoordelen? Lees hier hun interviews.

De selectietrainingen
Op het moment dat de aanmeldingen binnen zijn voor de Sporthighschool krijg je een uitnodiging voor de selectietrainingen. De trainers zullen op kwaliteit en motivatie/inzet selecteren. Zij bepalen met welke leerlingen ze het hele jaar gaan trainen. Voor de zomervakantie worden deze trainingen gehouden en weet je of bent geselecteerd.
Mocht je niet worden geselecteerd, dan stroom je automatisch de talentklas sport in.

Kosten per jaar: €50**
*voor materiaal, excursies, workshops en extra trainers
**exclusief externe trainingskosten vanaf €330,-