Talentklas Economics and social business

Tijdens deze talentklas leer je dat winst maken meer is dan geld verdienen. De maatschappelijke en sociale impact hiervan in minstens zo belangrijk. Je maakt kennis met de ondernemerswereld en maakt uiteindelijk je ondernemers-, financierings- en marketingplan.

In het eerste jaar maak je kennis met de ondernemerswereld door gastcolleges en onderzoeken bij ondernemers. Daarna gaan we aan de slag met het voorbereiden en uitvoeren van de CLV kerstmarkt. Daarna gaan we aan de slag met het organiseren van sportieve, technische en culturele activiteiten in samenwerking met andere talentrichtingen.

Jaar twee richt zich op de promotie/marketing van het ondernemerschap. De leerlingen kiezen hun eigen lokale bedrijf, product of instelling die zij gaan promoten. De promotie is doelgroepgericht en zal ondersteund worden door Veenendaalse marketingbureaus. En in het laatste jaar ben jij je eigen doel! Jij bepaalt je eigen plan..Je wordt geholpen door ervaren ondernemers bij je ondernemersplan, personal-marketing, financieringsconcepten en realisatie. In de bovenbouw kun je je blijven verdiepen in het ondernemerschap met de vakken economie en bedrijfseconomie.