Talentklas Science

De talentklas Science richt zich op onderzoeken, ontwerpen en bouwen. Je gaat je onder andere bezighouden met: Programmeren, apps maken, 3D tekenen, onderzoek doen in een pretpark en leren vliegen met een drone!

Bij Science in de brugklas gaan we onder andere een minicomputer leren programmeren, een onderzoek doen naar duurzaamheid, een opdracht voor de brandweer uitvoeren en je mag vijf van de volgende onderwerpen kiezen:

In de tweede klas kun je kiezen voor onderzoek, apps bouwen, 3D-tekenen of een robot programmeren. Wat je verder kunt verwachten? Je eerste robot-auto programmeren, een katapult bouwen en een dierentuinverblijf ontwerpen. We gaan ook op missie naar Mars en hebben jawel… een moord op te lossen!

Het programma vanaf jaar drie wordt met jouw inbreng samengesteld. Dit programma kan bestaan uit de vakken natuurkunde, scheikunde en NLT. Daarnaast gaan we een onderzoek doen in een pretpark! Je hebt ook de mogelijkheid om alles te leren over het vliegen met drones: wat moet je als dronepiloot weten voordat je veilig het luchtruim gaat gebruiken? En hoe kun je een drone inzetten om onderzoek te doen? Je gaat buiten met de drone een missie uitvoeren. Dus dit is je kans om zelf dronepiloot te worden!