Vwo

Het CLV biedt vwo-onderwijs aan in zowel atheneum als gymnasium. Wij dagen onze vwo-leerlingen uit geen genoegen te nemen met een simpel antwoord. De leerlingen doen kennis op en leren een kritische houding in te nemen om hun leefwereld vanuit meerdere invalshoeken te kunnen bekijken. Met een vwo-diploma op zak kunnen leerlingen vervolgens verder studeren aan een universiteit of hogeschool.

Kennis en vaardigheden zijn belangrijk in de vakken, in je klas , maar ook buiten de school. Daarnaast verwachten wij dat onze vwo-leerlingen in de loop van hun schoolloopbaan zelf een grotere verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces.

Om de kennis van onze vwo-leerlingen goed aan te laten sluiten op het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs besteden we aandacht aan zelfreflectie en informatie- en onderzoeksvaardigheden. Voeg je Cambrigde Engels toe aan je vwo-diploma dan heb je ook toegang tot allerlei internationale studies in Nederland, maar ook tot studies bij buitenlandse universiteiten. En ben je goed in Frans dan kun je kiezen voor Delf Scolaire. Net als alle leerlingen volg je van de eerste t/m de derde klas ook een Talentlijn.

Voor vwo-leerlingen (klas 1 t/m 6) die extra uitdaging kunnen gebruiken biedt U-Talent unieke activiteiten bij de Universiteit Utrecht. En vanaf 5 vwo kunnen leerlingen met interesse in bèta deelnemen aan de U-talent Academie.

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw Germans, afdelingsleider atheneum/gymnasium 1,2 en 3.