Sportiefste school

Het Christelijk Lyceum Veenendaal is tijdens de ‘Sportiefste school van Nederland verkiezing’ op 11 april 2018 uitgeroepen tot de sportiefste vo-school van Nederland. Vier middelbare scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees het Christelijk Lyceum Veenendaal uiteindelijk als winnaar aan. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3.000,00Dit bedrag is besteed aan nieuwe sporttoestellen.

“Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst de kunst alle leerlingen te verleiden om een leven lang te bewegen. De vaksectie bewegingsonderwijs is zeer ondernemend en benut ruimschoots de mogelijkheden die geboden worden voor samenwerking binnen de school maar ook met de omgeving”, aldus de jury. Het CLV is enorm blij met deze prestatie. Toch vinden ze de reis naar het behalen van de titel ‘Sportiefste school’ nog  belangrijker dan de finish.

Deze verkiezing werd georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), Special Heroes, Uniek Sporten en de gemeente Nijmegen.

Normaal gesproken draagt een school twee jaar lang deze titel en draagt hem daarna over aan een andere school. Door het coronavirus moest de KVLO de verkiezing van 2020 annuleren en mocht het CLV nog een jaar langer deze prestigieuze titel voeren.