Meldpunt (absentie)

Het Meldpunt is een centrale plek in de school waar alle leerlingen zich moeten melden als zij korte of langere tijd niet aanwezig zijn in de les. Bij het Meldpunt registreren en controleren we alle absenties.

Ziek
Uw zoon of dochter ziekmelden kan via Magister Web op uw laptop/desktop. U volgt daarvoor de volgende stappen:

U vindt hier meer informatie over de regels en voorwaarden m.b.t. online-ziekmelden.

Ziek naar huis
Als je in de loop van de dag ziek wordt en naar huis wilt, dan dien je je eerst te melden bij het Meldpunt. Er is eerst telefonisch contact met een ouder/verzorger voor toestemming. De ouder/verzorger haalt indien nodig zelf de leerling op. Is er geen toestemming van de ouder/verzorgers, of is er geen contact te leggen met ouder/verzorger dan blijf je op school.

Om alle negatieve gevolgen van (ziekte)verzuim te kunnen voorkomen, willen we zo preventief mogelijk te werk gaan. Daarom hebben we een Ziekteverzuim-stappenplan samengesteld, want:

'We maken ons zorgen als je er niet bent'

Te laat
Kom je te laat in de les, dan print je bij de receptie of bij het Meldpunt een bonnetje uit met behulp van je leerlingenpas. Met dit bonnetje kun je toegang vragen tot de les. De volgende lesdag meld je je voor 8.00 uur bij het Meldpunt. Wanneer je dit verzuimt verwachten wij je de eerst volgende twee lesdagen voor 8.00 uur.

Verwijderd uit les
Ook wanneer je uit de les verwijderd wordt, moet je je melden bij het Meldpunt.