Meldpunt

Het Meldpunt is een centrale plek in de school waar alle leerlingen zich moeten melden als zij korte of langere tijd niet aanwezig zijn in de les. Bij het Meldpunt registreren en controleren we alle absenties.

Ziekmelden
Is uw kind ziek en niet in staat de lessen te volgen dan dient u hem/haar telefonisch af te melden tijdens het bel-uur, dagelijks tussen 08.00 uur en 09.00 uur via telefoonnummer 0318 – 500 621 (kies voor de optie Meldpunt). Uw kind dient in ieder geval voor aanvang van zijn/haar eerste lesuur afgemeld te zijn.

U kunt uw kind ziekmelden voor dezelfde dag en eventueel ook de volgende dag, is uw kind langer dan 2 dagen ziek, dan dient u opnieuw te bellen.

Is uw kind op vrijdag ziek geweest en op maandag nog steeds ziek dan dient u ook opnieuw te bellen om hem/haar ziek te melden.

Tijdens toetsweken, tentamens of examens kunt u uw zoon/ dochter voor 1 dag ziek/ absent melden. De volgende dag dient u opnieuw te bellen. In het examenreglement vindt u hier meer informatie over.

Ziekmelden via de Magisterapp is vanaf schooljaar 2021-2022 niet meer mogelijk.

Ziek naar huis
Als je in de loop van de dag ziek wordt en naar huis wilt, dan dien je je eerst te melden bij het Meldpunt. Er is eerst telefonisch contact met een ouder/verzorger voor toestemming. De ouder/verzorger haalt indien nodig zelf de leerling op. Is er geen toestemming van de ouder/verzorgers, of is er geen contact te leggen met ouder/verzorger dan blijf je op school.

Om alle negatieve gevolgen van (ziekte)verzuim te kunnen voorkomen, willen we zo preventief mogelijk te werk gaan. Daarom hebben we een Ziekteverzuim-stappenplan samengesteld, want:

'We maken ons zorgen als je er niet bent'

Te laat
Kom je te laat in de les, dan print je bij het meldpunt een bonnetje uit met behulp van je leerlingenpas. Met dit bonnetje kun je toegang vragen tot de les. De volgende lesdag meld je je voor 7.45 uur bij het Meldpunt. Wanneer je dit verzuimt verwachten wij je de eerst volgende twee lesdagen voor 7.45 uur.

Verwijderd uit les
Ook wanneer je uit de les verwijderd wordt, moet je je melden bij het Meldpunt.