Stick2Uganda

Vanaf 2012 ondersteunt het CLV samen met de Stichting Stick2Uganda (S2U) kleinschalige activiteiten in Oeganda om onderwijs en leefomstandigheden te verbeteren. Zij richten zich vooral op de hoofdstad Kampala en omringend gebied. Door small business projecten mogelijk te maken, kunnen Oegandese studenten en hun ouders/verzorgers kleine bedrijfjes starten.

In 2013 lag de focus vooral in Ttula (een sloppenwijk in Kampala) op het ondersteunen van een lasserij en de basisschool Happy Times. Inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid.

In 2015 gingen onze leerlingen als S2U ambassadeurs naar Jjaja Banga om een kliniek en school te bezoeken en in Masaka oriënteerden leerlingen zich op een irrigatieproject.

In 2017 zijn we teruggekeerd naar Masaka om het irrigatiesysteem van de familie Kyagulanyi te bekijken. Daarnaast is er ook een bezoek gebracht aan een kippenproject, waar jongeren van de Masaka Town College de kans kregen ervaring op te doen in het onderhouden van kippen.

Onze S2U ambassadeurs beoordelen of zulke projecten kans van slagen hebben en hoe wij kunnen ondersteunen.

Vanaf 2019 werken wij bij het beoordelen van projecten nauw samen met Universiteiten in Kampala. Met Oegandese studenten onderzoeken wij op welke wijze het uitwisselen van kennis en micro-financiering kunnen helpen bij het opzetten van small business.

De volgende reis staat gepland voor oktober 2023. De vraag die dan centraal staat is: wat kunnen we voor elkaar betekenen bij het realiseren van de VN Sustainable Development Goals? Duurzame ontwikkelingsdoelen met als inzet een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Doelen die gelden in alle landen en voor alle mensen.