Stick2Uganda

Vanaf 2012 zet het CLV zich in om in de omgeving van Kampala activiteiten te ondersteunen voor blijvende verbetering van bijvoorbeeld het onderwijs en de leefomstandigheden in de stad en omringend gebied. Niet alleen helpen we kinderen van basisscholen aan betere gebouwen, sanitair en een speelveld, ook worden projecten in sloppenwijken ondersteund, zodat ouders/verzorgers kleine bedrijfjes kunnen starten.

In 2013 en 2015 lag de focus vooral in Ttula – een sloppenwijk in Kampala- op de basisschool Happy Times, maar dat is inmiddels uitgebreid. In 2015 ging een deel van de groep ook naar Jjaja Banga om een kliniek en een andere school te bezoeken en in Masaka werd er georiënteerd op een irrigatieproject. Ook zijn er dat jaar contacten gelegd met universiteiten in Kampala om zo kennis tussen onze leerlingen en studenten uit te wisselen.

In 2017 zijn onze leerlingen weer teruggekeerd naar Masaka voor het irrigatieproject, waar de familie Kyagulanyi een irrigatiesysteem wil realiseren. Daarnaast is er ook een bezoek geweest bij een kippenproject, waar jongeren van de Masaka Town College de kans krijgen ervaring op te doen in het onderhouden van kippen.

Onze leerlingen beoordelen of zulke projecten kans van slagen hebben en hoe wij kunnen ondersteunen.

Net als in 2013, 2015 en 2017 is ook in 2019 de projectgroep afgereisd naar Oeganda. Het was een unieke ervaring om met leerlingen en personeelsleden van school zelf te ervaren wat leven in een sloppenwijk betekent en op welke wijze hulp kan worden verleend.