Ontdek Beta

Van klas 1 tot en met de examenklassen bieden we verschillende bètavakken (natuurkunde, scheikunde en biologie) aan en laten we leerlingen veel experimenteel onderzoek doen. Alleen door dingen te doen kom je er achter hoe interessant bètavakken zijn. Als je zelf antwoorden vindt op ingewikkelde vragen krijg je zelfvertrouwen. Je ontdekt je interesses en je talenten en je ontwikkelt een kritische blik op de werkelijkheid.

In de onderbouw kunnen leerlingen die interesse hebben in natuurwetenschap, onderzoek en digitale technologie de talentklas Science volgen. Daarnaast worden er allerlei ‘buitenschoolse’ bèta-activiteiten aangeboden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de klas naar de universiteit of de hogeschool te gaan.

In de bovenbouw kunnen leerlingen met interesse in bèta kiezen voor het talentvak natuur, leven en technologie. Het vak sluit goed aan bij de talentrichting Science, maar ook leerlingen die deze talentklas niet hebben gevolgd, kunnen dit vak kiezen.

Een deel van de bèta getalenteerde bovenbouwleerlingen volgen campusdagen en masterclasses op de universiteit of hogeschool Utrecht (U-talent) en/of de universiteit Wageningen (Food Valley Scholennetwerk). Zo doen ze extra kennis en ervaring op en maken ze alvast kennis met de universiteit.

Kortom: we bieden leerlingen die interesse hebben in of talent voor bètavakken verschillende mogelijkheden om deze interesses of talenten verder te ontwikkelen en ontdekken.