Schoolkoor en -orkest

Kenmerkend voor het CLV zijn het schoolkoor- en orkest onder leiding van Arjen Threels en Lodewijk de Vries.

Het CLV-koor
Kun je goed zingen of vind je het leuk om te zingen en wil je graag beter worden? Dan kun je je aanmelden voor het CLV-koor. Dit gelegenheidskoor (meestal ongeveer 100 deelnemers) bestaat ieder jaar uit leerlingen en medewerkers van het CLV. Half december geeft het koor (samen met het CLV-orkest) twee concerten in de Petrakerk. Veel deelnemers doen ook mee aan de CLV-musical, maar je kunt ook kiezen om alleen de decemberconcerten mee te zingen.

Voor veel leerlingen is het de eerste keer dat ze zoiets doen, maar dan blijkt dat een concert geven met een koor een hele leuke ervaring is! We zingen allerlei verschillende stijlen, natuurlijk musicalmuziek, maar ook pop en klassieke muziek. Het koor staat onder leiding van Lodewijk de Vries en Marije van der Veen. Er wordt voorafgaand aan het concert meestal zeven keer gerepeteerd op verschillende middagen vanaf half oktober.


Het CLV-orkest
Sinds 2003 hebben we op het CLV een schoolorkest, waarin (oud)leerlingen en (oud)medewerkers van de school meespelen. Het orkest bestaat uit ongeveer veertig leerlingen/ medewerkers uit alle studielagen van de school en staat onder leiding van Arjen Threels. We doen per jaar twee projecten: de decemberconcerten en de CLV-musical.

Eind september beginnen we te repeteren voor de twee decemberconcerten van half december in de Petrakerk. We spelen allerlei verschillende stijlen muziek, ook begeleiden we het koor met een paar stukken. Na de kerstvakantie beginnen we aan de muziek van de CLV-musical. We oefenen over het algemeen op donderdag na het zesde uur. Je bent altijd van harte welkom om een keer te komen kijken.

Heb je interesse om mee te zingen of mee te spelen of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar de dirigent (Arjen Threels).