Wat vindt Mirte Mulders van Sporthighschool kickboksen?

Mirte Mulders zit in mavo 3 en volgt nu voor het tweede leerjaar Sporthighschool kickboksen bij Team Verhaar. Een klein interview met haar én een uitnodiging voor gratis trainingen!


Jij bent inmiddels een ervaringsdeskundige sporthighschool (kickboksen)! Dit is het tweede jaar dat je meedoet. Hoe vind je het?

Ik vind het heel leuk, want je leert er veel van en krijgt de kans om steeds beter te worden.

Hoe vaak train jij in de week en op welke momenten/uren?
Ik train op dinsdag en woensdag ochtend het 1ste en het 2e uur. Daarnaast train ik ’s avonds ook nog bij Marcel Verhaar

Je hebt aan het begin van dit schooljaar een kickboksles aan je eigen klas gegeven, hoe was dat? Heb je dit om een reden gedaan?
Ik vond het leuk om te doen en leuk om te zien dat iedereen ook zijn of haar best deed. Ik heb deze les gegeven, omdat ik bewegingsonderwijs mis door mijn Sporthighschool training en ik een vervangende opdracht moest doen. Natuurlijk ook omdat ik het leuk vond om te doen!

Waar ben jij beter in geworden door de lessen Sporthighschool? Zowel binnen school als sport.
Met de Sporthighschool trainingen ben ik vooral beter geworden in techniek en kracht.
Ook heb ik geleerd hoe ik als ik iets mis op school dat het beste kan oppakken en te zorgen dat ik geen achterstand krijg.

Is het moeilijk om de vakken die je mist goed bij te houden? Wie/wat helpt je daarbij?
Nee, ik vind van niet. De maatwerkcoach helpt tijdens de studiebegeleidingsmomenten en de docenten houden er vaak rekening mee door belangrijke uitleg te geven als de Sporthighschool leerlingen er ook zijn. En als we het gemist hebben dan leggen ze het ons alsnog uit.

Waarom zou jij Sporthighschool aanbevelen?
Ik zou het aanbevelen, omdat het echt een goede kans is om beter te worden in je sport. Het is ook niet lastig om te combineren met school.

Daarnaast een aanbod in coronatijd om gratis kickbokslessen te volgen! Voor iedereen tot en met 17 jaar is er elke middag van 17:00-18:00 een corona-outdoor-training. Interesse? Stuur een e-mail naar sporthighschool@clv.nl.