Voorwoord schoolbrief

Hoe mooi ons nieuwe schoolgebouw ook mag zijn, aan een leeg gebouw valt niets te beleven.


Hoewel gebouwen een ziel schijnen te kunnen hebben, geldt voor schoolgebouwen dat ze pas bezield zijn als er leerlingen en medewerkers rondlopen.

Op dit moment voltooien leerlingen hun laatste toetsen en dan begint voor hun de komkommertijd. Voor alle medewerkers niet, want er valt nog heel wat te corrigeren, registreren, bespreken en te beslissen, door te bellen. Klaar te zetten en om te bouwen. Voor de diploma-uitreikingen, de inname van duizenden boeken, afscheid van collega’s die met pensioen gaan, afsluitende bijeenkomsten.

En de term komkommertijd klopt natuurlijk niet, want voor velen is het nog een spannende tijd. De uitslag van het tweede tijdvak komt eraan. Er is nog een derde tijdvak voor herkansers, de overgang naar het volgende leerjaar is soms in het geding.

Elke periode van het schooljaar heeft zijn charme en voegt iets toe aan het betekenisvolle werk dat we op school, met vallen en opstaan, verrichten.

Graag wensen we iedereen een ontspannen zomerperiode toe. In een niet ontspannen wereld.

Misschien helpt het als u weet dat zelfs Jezus zijn discipelen na een periode van hard werken en spanning oproept om rust te nemen (Marcus 6). Vakantie is misschien wel van alle tijden.

Willem de Vos

Terug naar overzicht