Volop Frans

De sectie Frans heeft de afgelopen weken van alles ondernomen. Van een gezellige Franse dag tot een excursie naar Lille.


Tijdens de toetsweek voor de bovenbouw heeft de sectie Frans op donderdag 10 november toch kans gezien om de Dag van de Franse taal te vieren. De Franse lokalen waren vrolijk versierd en de Franse docenten hadden hun kleding aangepast, zodat duidelijk zichtbaar was dat het om een feestdag ging. Je kon in de mediatheek terecht voor een leuke boekpresentatie en de catering verkocht Franse consumpties. Alle leerlingen die deze dag les hadden in deze mooie taal kregen een ‘leuke’ les aangeboden, zonder grammatica en woordjes leren…

In de grote pauze wachtte de medewerkers van het CLV nog een leuke verrassing: de foodtruck van mevrouw van Nattem stond klaar om ze van een lekker stukje quiche te voorzien!

De sectie Frans is bijzonder actief. Zo zijn al onze eindexamenkandidaten met Frans in het pakket op donderdag 13 oktober op excursie naar Lille geweest. Het was een lange dag; we zaten om 06.00 uur al in de bus, maar het was zeker de moeite waard! We hebben een kookworkshop gevolgd, waarbij we het noord-Franse gerecht le Welsh moesten maken, onder leiding van een zeer hulpvaardige chef-kok. Er werd prima gewerkt in de keuken door onze leerlingen!

Daarna werd de stad Lille ontdekt. De havo/vwo-leerlingen deden mee aan een spel, waarbij ze allerlei zaken over deze prachtige stad moesten opzoeken. De mavo-leerlingen moesten in groepjes verschillende opdrachten uitvoeren. Alle kans dus om je Franse uitspraak te oefenen voor je mondeling. Het was een bijzonder geslaagde dag.