Van Leerling naar Student

Ook dit jaar was er weer een VLS-dag. VLS staat voor ‘Van Leerling naar Student’.


Binnen LoopbaanOriëntatie en -Begeleiding (LOB) bieden wij leerlingen het proces aan om van leerling een aankomend student te worden. Dit betekent dat zij een beeld krijgen van wat hen te wachten staat, zij eerder tot een weloverwogen keuze komen en daardoor de overstap vaak beter kunnen maken.

Op dinsdag 7 februari gingen alle leerlingen uit havo 4, met de bus, naar een studierichting van hun keuze. Er was voor elk wat wils!

De bussen gingen naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Arnhem én Nijmegen, Hogeschool van Hall Larenstein (HVHL) en Artez. De leerlingen stapten uit bij de faculteit van hun keuze en daar stonden de studenten al te wachten. Deze studenten waren allemaal voorbereid op de komst van onze leerlingen en hadden een interessant programma voor hen in petto.

De nadruk van deze bijeenkomst ligt vooral op het ervaren hoe het is om in het Hoger Beroepsonderwijs (HBO) bij een studierichting van jouw keuze te zijn. Wat is hier anders dan op het CLV? Welke eisen worden aan mij gesteld in het HBO? Ook wordt er aandacht aan de studies gegeven en kunnen de leerlingen alle vragen stellen die zij daarover hebben. Leerlingen ervaren deze dag meestal als zeer prettig. Zij kunnen gewoon praten met jongeren die net een stapje verder zijn.

Na deze dag gaan de havo 4-leerlingen meestal open dagen bezoeken. Daar krijgen zij dan meer informatie over de inhoud van specifieke studies.

    

Presentatie door studenten van Artez                                                                                                                            

Terug naar overzicht