Tech Day 2023

Op vrijdag 10 februari hebben de leerlingen van havo 4, vwo 4 en vwo 5, met het vak informatica in hun pakket, deelgenomen aan de Tech Day.


Deze Tech Day is een onderdeel van de Digital Days en wordt jaarlijks gehouden in de Basiliek. Dit jaar hebben de leerlingen zich verdiept in een casus die zij van het bedrijf MOBA aangeboden kregen.

De Moba Group is ’s werelds toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren

Het programma van de Tech Day werd geopend door presentator Jelle Drijver. Na de opening gingen de leerlingen met behulp van de keynotes van Klaas van Kruistum en de IT-professional van MOBA aan de slag. Tijdens het uitvoeren van de gekozen casus kregen de leerlingen verschillende keren een ‘energizer’. Mede op basis hiervan konden zij weer verder met het bedenken en maken van een prototype. Aan het einde van de dag presenteerden de drie groepjes die uit de voorselectie waren gekomen het prototype dat zij hadden gemaakt. De jury koos daar de ‘beste’ oplossing uit.

Opvallend was de opbrengst van alle leerlingen. Na een wat stroef begin is het mooi om te zien dat na wat discussie en denkwerk er uiteindelijk innovatieve en praktische oplossingen op tafel kwamen.

Meer weten? Bekijk dan dit YouTube-filmpje.