Taaldorp 2024

Ook dit schooljaar kunnen we weer Taaldorp 2.0 aankondigen!


We spreken hier inmiddels van een goede traditie. Want het is voor de 15e keer dat we deze aankondiging doen van Taaldorp op het CLV!

In dit Taaldorp gaan onze leerlingen in verschillende ‘settings’ hun spreekvaardigheid in het Frans, Duits of Engels oefenen. 

dinsdag 19 maart
Frans voor de klassen a3a, a3b, a3c en g3a

Deze dag vieren we de ook de dag van de Franse Taal (officieel is deze 21 mrt, maar hij kan zo mooi samenvallen met Taaldorp Frans). In de mediatheek is weer een kleine tentoonstelling ingericht en de catering serveert Franse versnaperingen. Alle docenten Frans hebben hun kleding aangepast en er worden ‘speciale’ lessen gegeven.

Soyez les bienvenus!

woensdag 20 maart
Duits alle havo 3-klassen

donderdag 21 maart
Engels voor alle mavo 2-klassen én de brugklassen g1a en g1b

vrijdag 22 maart
Engels voor alle havo 2-klassen

Onze leerlingen zullen in twee lokalen in gebouw C - voor de gelegenheid omgetoverd in een Frans, Duits of Engels dorpje - hun spreekvaardigheid oefenen in de supermarkt, op het VVV-kantoor, in de kledingwinkel, in de giftshop en op het terras.

We hebben gelukkig weer enthousiaste bovenbouwleerlingen die een of meerdere uren zullen acteren als de native speakers uit Engeland, Duitsland of Frankrijk.

Natuurlijk komen onze leerlingen voorbereid naar dit Taaldorp! Zij hebben de verschillende gesprekjes en situaties tijdens de lessen (en thuis!) geoefend. De bedoeling van het Taaldorp is namelijk dat leerlingen plezier krijgen in het spreken van een vreemde taal en er achter komen dat je Frans, Duits of Engels niet perfect hoeft te kunnen spreken om je te kunnen redden in het buitenland!