TAALDORP 2.0 KOMT ERAAN

Na jaren van afwezigheid in verband met de nieuwbouw en daarna nog eens corona, kunnen we eindelijk weer een Taaldorp aankondigen.


En dan spreken we hier dus echt wel van een traditie. Want het is voor de veertiende keer dat we deze aankondiging doen van Taaldorp op het CLV! Dit keer in een hippe uitvoering, echt van deze tijd. In dit Taaldorp 2.0 gaan onze leerlingen in verschillende settings hun spreekvaardigheid in het Frans of Engels oefenen.

woensdag 12 april
Frans voor de klassen A3a, A3b, A3c, A3d en G3a

donderdag 13 april
Engels voor alle mavo 2-klassen en de brugklassen G1a en G1b

Voor de gelegenheid zijn twee lokalen in gebouw C omgetoverd tot een Engels of Frans dorpje.  Onze leerlingen zullen hier hun spreekvaardigheid oefenen in de supermarkt, op het VVV-kantoor, in de kledingwinkel, in de giftshop en op het terras.

We hebben gelukkig weer enthousiaste bovenbouwleerlingen die een of meerdere uren zullen acteren als de native speakers uit Engeland of Frankrijk.

Natuurlijk komen onze leerlingen voorbereid naar dit Taaldorp! Zij hebben de verschillende gesprekjes en situaties tijdens de lessen (en thuis!) geoefend. De bedoeling van het Taaldorp is namelijk dat leerlingen plezier krijgen in het spreken van een vreemde taal en erachter komen dat je Engels of Frans niet perfect hoeft te kunnen spreken om je te kunnen redden in het buitenland.