Stick2Uganda-actiedag op vrijdag 26 mei

Het CLV organiseert op vrijdag 26 mei een grote actiedag. Om in de agenda te noteren!


Actie voor Oeganda, CLV & Stick2Uganda (S2U)

Meer dan tien jaar is het CLV al verbonden met Oeganda. Jaarlijks reizen CLV-leerlingen en docenten naar Kampala, georganiseerd door S2U. De reis in oktober 2023 staat in het teken van duurzaamheid en de VN social development goals (SDG’s). In Oeganda ondersteunt S2U samen met Children’s Foundation Uganda (CFU) duurzaamheidsprojecten, zoals het opzetten van een groentetuin bij de basisschool van Eddie Kayinda in Kyazanga (Lwengo) en een ICT-project op de IUIU universiteit in Kampala. Sponsorgelden opgehaald voor deze projecten worden door de Wilde Ganzen verdubbeld.

Vrijdag 26 mei

Vrijdag 26 mei staat in het teken van acties voor Oeganda. De S2U-ambassadeurs zijn bij alle klassen langsgegaan om hen hierover te informeren. De sponsorestafette voor alle brugklassen is een van de belangrijkste sponsoractiviteiten op deze dag. Door de combinatie sponsorloop en estafette is dit onderdeel direct verbonden met de naam en het logo van de stichting. 

Welkom

Alle ouders, verzorgers, familie, vrienden, opa´s en oma´s van harte welkom om aanwezig te zijn bij de verschillende activiteiten. Het is leuk om te zien wat is georganiseerd en er is van alles te koop.

Het programma van de brugklassen:

09.15 uur  leerlingen op school
09.30 uur  start sponsorestafette
10.00 uur  einde sponsorestafette
10.30 uur  start voorbereiding activiteiten met de klas
11.15 uur  start verkoop/spelen
14.00 uur  einde verkoop en sponsorspelen

Elke brugklas organiseert ook een klassenverkoop of -activiteit. Dat betekent tosti’s maken, frituren, pannenkoeken bakken, cupcakes verkopen, spelletjes en nog veel meer. Het hele brughuis en het plein zullen vol staan. 

Verkoopactiviteiten op school

De voorbereiding voor de verkoop- en spelactiviteiten start om 10.00 uur. Van 11.00 tot 14.00 uur verkopen de leerlingen hun aangeboden producten of sponsorspelletjes aan andere klassen.

Programma tweede klassen

De tweede klassen kunnen kiezen uit verschillende klasprogramma’s.

Er zijn tweede klassen die een eigen sponsoractiviteit hebben opgezet. Op een eigen moment samen eten, een sponsorfietstocht, een gesponsorde wandeling en dergelijke. Wel komen deze leerlingen op de actiedag nog naar school, om mee te maken wat door de brugklassers en tweede klassen georganiseerd is aan activiteiten en om allerlei lekkere hapjes te eten.

Activiteiten voor derde, vierde klassen en vwo 5

Derde, vierde en vwo 5-klassen kunnen ook op 26 mei een eigen sponsoractiviteit organiseren. Voor klassen die dat niet doen is er een activiteitenprogramma in het teken van duurzaamheid, internationalisering en de SDG’s. Ook is er een djembé-sessie.

Het activiteitenprogramma bestaat uit:

 Deze modules worden verzorgd door Global Exploration.

Djembé is in de Petrakerk en wordt verzorgd door Drum Cafe.

Sponsoring en giften

De Stichting Stick2Uganda is ANBI-gecertificeerd. Sponsorgelden voor projecten worden door Wilde Ganzen verdubbeld. Informatie over de stichting is te vinden op deze website, Facebook en Instagram. Wilt u de Stichting Stick2Uganda ondersteunen, dan kan dat met een gift op rekeningnummer NL70INGB0008200886.

Terug naar overzicht