Staatssecretaris van Ooijen bezoekt het CLV

Afgelopen maandagmiddag 19 september bezocht staatssecretaris Maarten van Ooijen van het Ministerie van VWS het CLV in het kader van Gezonde School. "Het Christelijk Lyceum Veenendaal straalt op allerlei manieren uit dat gezond leven in het DNA van de school zit."


De staatssecretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wilde in het kader van preventie, een gezonde levensstijl en jeugdgezondheidszorg graag een keer in gesprek met leerlingen en medewerkers van een Gezonde School, waarop deze organisatie het CLV vroeg of dat bij ons mogelijk was. Uiteraard ontvingen wij de delegatie graag!

Anne-Britt en Noortje uit vwo 5 leidden de staatssecretaris rond en samen met directeur onderwijs Karin Wouters en Gezonde School-coördinator Jarno van Elst beantwoordden ze zijn vragen over de verschillende aspecten van een Gezonde School. Op diverse plaatsen in school gaven leerlingen en medewerkers een korte presentatie over onder andere de catering en de verhouding en keuzes voor gezondere en minder gezonde artikelen. Op het Zorgplein ging de staatssecretaris in gesprek met onze zorgcoördinator  Gusta Budding naar aanleiding van haar presentatie over onze uitgebreide Zorgkaart. Vervolgens presenteerden Kim en Pelle en Ryan en Rick onder begeleiding van hun docent de opzet van hun profielwerkstuk, die allebei te maken hadden met het ongemerkt positief veranderen van gedrag (nudging). Door de regen konden we helaas niet naar het sportveldje waar een aantal BSM-leerlingen al stond te wachten, maar vanaf de fly-over vertelden Noortje, Anne-Britt en Jarno over de vele sportactiviteiten en de plannen voor de nieuw te bouwen sporthal. Yasmine en Wieke Teselink besloten de rondleiding met hun verhaal over InDifferent bij ons op school en het belang dat we hechten aan inclusiviteit en diversiteit.

Kortom een mooie dwarsdoorsnede van de gezonde schoolomgeving en zorg die wij onze leerlingen willen bieden.

Na de rondwandeling volgde een rondetafelgesprek in het B-trium, waarbij nog meer perspectieven rond Gezonde School aan bod kwamen. De staatssecretaris ging in gesprek met onder meer wethouder Martijn Beek van volksgezondheid van Veenendaal, de directeur van de GGD regio Utrecht en Gezonde School-coördinatoren van basisschool Juul, SBO De Windroos en ROC Midden Nederland. Ook onze leerlingen en Karin en Jarno namen deel aan het gesprek dat geleid werd door de programmamanager van Gezonde School.

Het was mede door de samenwerking van alle medewerkers en leerlingen een geslaagde middag waarbij de staatsecretaris aangaf een heel positieve indruk gekregen te hebben van het CLV als Gezonde School! Hij schreef onder andere op zijn LinkedIn-pagina: "Het Christelijk Lyceum Veenendaal straalt op allerlei manieren uit dat gezond leven in het DNA van de school zit."

Klik hier voor een uitgebreid verslag van Gezonde School en lees wat de staatssecretaris vond van zijn bezoek!

Fotografie: Norbert Waalboer Fotografie