Regio-VO Voorlichtingsmiddag op donderdag 24 november 2022

Dit jaar kunnen wij eindelijk weer een Regio-VO organiseren voor onze leerlingen uit 4 havo en 4 vwo.


In het verleden werd deze dag georganiseerd bij het Ichthus College, maar drie jaar geleden hebben wij het stokje overgenomen. Dit jaar kan voor het eerst deze dag écht bij ons plaatsvinden.

Wat is Regio-VO?

Op deze middag zijn er meer dan 100 voorlichtingen van hogescholen en universiteiten en ook is er bijvoorbeeld een voorlichting over het nemen van een tussenjaar. De voorlichtingen worden altijd gegeven door een voorlichter en/of docenten én studenten. Vooral studenten zorgen ervoor dat de voorlichtingen aansluiten bij de leerlingen. Zij staan nog midden in hun studie.

Regio-VO is een evenement waaraan nog acht scholen uit de regio meedoen te weten:

CSG het Streek, Ede
Marnix College, Ede
Pallas Athene, Ede
RSG Pantarijn, Wageningen
Dorenweerd College, Doorwerth
Hendrik Pierson College, Zetten
Ichtus College, Veenendaal
Rembrandt College, Veenendaal

De leerlingen uit 4 havo en 4 vwo van alle scholen gaan aan deze dag deelnemen. De pakweg 1500 leerlingen krijgen vooraf allemaal een opdracht en een informatieboekje. Vervolgens kunnen zij op basis van de opdracht en dit boekje vier voorlichtingen van opleidingen of clusters van opleidingen uitkiezen die zij willen volgen. Nadat zij zich hebben ingeschreven, kunnen zij naar de voorlichtingen van hun keuze.

Op 24 november komen al deze leerlingen naar het CLV en kunnen dan van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan de vier voorlichtingen die zij hebben gekozen. Aangezien er meer dan 100 voorlichtingen worden gegeven en er rond de 1500 deelnemers zijn, stoppen de reguliere lessen voor alle leerlingen van het CLV na het vijfde uur.

Wij hopen op een succesvolle dag!

Janny van Meenen
decaan havo en vwo

Terug naar overzicht