Journée Immersion Lille mercredi 13 décembre

Dat een onderdompeling in de Franse taal en cultuur ook letterlijk een nat pak zou kunnen opleveren, dat had niemand voorzien…


Maar ondanks het slechte weer hebben de eindexamenklassen Frans een lange dag in Frankrijk bijzonder goed uitgebuit en leed de stemming er niet onder! Chapeau !

Onder leiding van een Franse Chef leerden de ‘bacheliers’ ’s ochtends een typisch Noord-Frans gerecht bereiden, waarna er daarna in het bijbehorende restaurant van genoten kon worden.
 
’s Middags stond het Franse GPS spel ‘Défi de Lille’ in het oude stadsgedeelte van Lille op het programma. Uiteindelijk streden twee vwo-teams en het mavo-team nek aan nek om een felbegeerde ereplaats. Daarvoor moesten de leerlingen veel kennis hebben van de Franse samenleving en cultuur en van de geschiedenis van bezienswaardigheden in Vieux Lille en moesten ze verschillende ludieke opdrachten uitvoeren. Dit laatste was alleen mogelijk door goed met de Fransen te communiceren.

Na een ‘micro-trottoir’ over een zelfgekozen ‘civilisation’ onderwerp, bleef er tenslotte ook nog tijd over om het ‘Village de Noël’ te bezoeken, Franse inkopen te doen of de stad Lille te bekijken vanuit het reuzenrad.