Jongerenwerk op het CLV

Hieronder informatie vanuit Youth for Christ Veenendaal.


Wie zijn wij? 

Als jongerenwerkers bij Youth for Christ doen wij relationeel jongerenwerk. Dat betekent dat wij positieve relaties met jongeren bouwen om hun vanuit hier te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om jongeren te helpen bij het ontdekken van hun eigen identiteit, het opbouwen van zelfvertrouwen, het leren omgaan met uitdagingen en het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden. 

Youth for Christ Veenendaal helpt jongeren groeien op fysiek, sociaal-emotioneel, cognitief en geestelijk vlak. Onze doelgroep bestaat uit jongeren van diverse achtergronden, variërend van atheïstisch, christelijk tot islamitisch, in de leeftijd van 10 tot 23 jaar. 

We hebben een jongerencentrum in Veenendaal West waar wij verschillende activiteiten organiseren voor jongeren. Denk aan een meidengroep, Alpha Youth, Mens hangout en verschillende inloopmomenten. Wij werken behoeftegericht en gaan naar jongeren op de plekken waar zij zijn. Bijvoorbeeld op straat en op scholen. En zo ook op het CLV.  

Op het CLV 

Elke maandag zijn wij van 12:20 tot 12:45 uur aanwezig in de lunchpauze. Wij gaan in gesprek met jongeren over hoe het gaat en over actuele thema’s die er spelen.  

Huiswerkbegeleiding 

De huiswerkklas is ontstaan doordat Youth for Christ Veenendaal een behoefte naar laagdrempelige huiswerkbegeleiding opmerkte bij tieners die bij de inloop kwamen, maar ook bij ouders en docenten. Tieners zochten een veilige plek met vertrouwde gezichten om in alle rust aan het werk te kunnen, scholen verwezen hun scholieren door en ouders belden met de vraag of er plek was voor hun zoon of dochter. 

Sinds een aantal jaar geven wij daarom wekelijks op woensdag huiswerkbegeleiding in het centrum in café Downtown. Onder het genot van een drankje en een stuk fruit kunnen jongeren zelfstandig of met een van de jongerenwerkers huiswerk maken of leren.  

Onze huiswerkbegeleiding is gratis. Meer lezen over onze huiswerkbegeleiding kan hier.

Aanmelden of een vraag? Neem contact op met onze jongerenwerker Angelique. Haar gegevens staan onderaan dit bericht.

Alpha Youth 

Dit jaar start in september weer een Alpha Youth. Alpha Youth is de place to be  voor vragen over het leven en het christelijk geloof. Alpha Youth bestaat uit tien bijeenkomsten en een weekend weg en het is helemaal gratis. Er is ruimte voor twijfels, ervaringen en geen vraag is te gek. Iedereen is welkom! Terwijl jongeren samen naar antwoorden zoeken, maken ze vaak goede vrienden en leren ze meer over wie God in hun leven kan zijn. 

Een avond bestaat uit gezellig samen eten, een korte presentatie over een thema en daarna na kletsen over het thema in kleine groepjes. Alpha Youth is voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar.  

Voor de Alpha Youth die in september start zijn er nog plekken vrij voor jongeren die deel willen nemen. 

Wij zoeken nog vrijwilligers die een keer de maaltijd voor de gespreksleiders en jongeren willen verzorgen. Ben jij iemand die wil bijdragen door een keer te koken? Neem dan contact op! 

Aanmelden of een vraag?

Neem contact op met onze jongerenwerker Angelique. 

Telefoon: +31 6 42965499 
Mail: angelique.slootweg@yfc.nl

Voor meer informatie zie ook de website

Terug naar overzicht