Informatie rondom coronavirus

CLV Actueel 14

13 januari 2021

Geachte ouder(s)/ verzorger(s), beste leerlingen,

Het besluit om de lockdown te verlengen tot 9 februari  betekent dat onze schoolgebouwen helaas dicht blijven tot die datum en dat we op dezelfde manier doorgaan met de online lessen als de afgelopen dagen. Er zijn nog steeds twee uitzonderingen: de lessen aan de examenklassen worden wel fysiek op school gegeven en de schoolexamentoetsen van de examen- en voorexamenklassen worden op school afgenomen. Vanaf gisteren is daar een nieuwe regel bijgekomen, namelijk dat leerlingen onderling ook 1.5 meter afstand moeten houden.

De gisteren afgekondigde maatregelen voor examenleerlingen op school heeft nogal wat consequenties. We spannen ons in om, zover het mogelijk is, de afstand van anderhalve meter tussen leerlingen onderling te realiseren. Daarbij zijn we afhankelijk van hun medewerking.

Daarom is het belangrijk om te benadrukken dat alles wat we hieronder beschrijven en van leerlingen vragen, niet bedoeld is om ons netjes aan de regels te houden, maar vooral om de kans op toename van het aantal besmettingen zo klein mogelijk te maken.

Dat is dan ook de reden waarom we om zoveel mogelijk medewerking vragen, ook al zit er niets leuks bij deze maatregelen. We moeten met ons allen nog een poosje doorbijten. En we begrijpen ook dat dit thuis veelal niet meevalt.

Voor de overige leerlingen:

We moeten het samen nog een paar maanden vol zien te houden. Met het voorjaar en de vaccinatie in zicht hopen we snel weer tot een ‘normale’ samenleving over te kunnen gaan.

Karin Wouters
Willem de Vos