Ik ben…

Ik ben Liefde, sprak God, en dat is waar het volgens mij om gaat.


Onze school is de samenleving in het klein. Wij leren onze leerlingen om met elkaar om te gaan met respect en wederzijdse aanvaarding. Onze christelijke identiteit vraagt liefde en respect, en stelt het gebod van de liefde boven alles. Wij moeten met onze leerlingen praten en zoeken, hen de liefde voorleven. En dat zonder ook maar een sprankje begrip te tonen voor grof of zinloos geweld van wie dan ook.

Ook in 2023 gaan we hier weer samen voor. De kerstvakantie lijkt alweer ver achter ons te liggen en er is ondertussen weer veel gebeurd en er staat veel te gebeuren.

Toetsweek 2 is achter de rug en de leerlingen in mavo 2, havo 3 en atheneum/gymnasium 3 moeten binnenkort een keuze maken voor hun vakkenpakket. Terwijl veel leerlingen bezig zijn met hun opleiding af te ronden, zijn de toekomstige brugklassers voor de open lessen en rondleidingen langs geweest en maken nu hun keuze voor hun middelbare school.

Om bovenbouwleerlingen te ondersteunen in hun zoektocht organiseren we op 22 maart een ontmoeting met professionals. We zijn ook nog steeds op zoek naar mensen die over hun beroep willen vertellen, dus mocht u daaraan mee willen werken, dan kunt u zich via de link in deze schoolbrief aanmelden.

Al met al zijn we een school in beweging en dat is mooi en nodig.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”
Nelson Mandela

In deze nieuwsbrief kunt u uitgebreid lezen wat er allemaal is gebeurd en wat er nog gaat komen. 

Ik wens iedereen een goede tijd toe.

Karin Wouters
directeur onderwijs

 

Terug naar overzicht