GLF Community: Nieuwe energieën

Donderdag 11 februari vond er een GLF Community plaats in het B-trium op het CLV over de werking van mineralen. GLF Community is een concept waarbij CLV-leerlingen een evenement organiseren om hun zelfgekozen onderwerp te belichten. Donderdag 11 februari hadden Emma van der Lugt, Karen Baan Hofman, Anouk van de Meijden, Sabine van der Poel, Bram Hendriks en Luuk de Man de kans om dit te doen.


Deze groep GLF-leerlingen hadden Tineke van “het Minerelenwinkeltje” in Veenendaal uitgenodigd. Zij kwam langs om ons meer te vertellen over de werking van stenen. Volgens haar moet je wel open staan voor de energie van de steen, wil je deze volledig ervaren. 

Voordat de stenen uitgedeeld werden vertelde Tineke iets over de historica van hoe mensen vroeger dachten over stenen. Zij vertelde dat de mensen die zich vroeger met stenen bezighielden vaak omschreven werden als heksen. Ook vertelde Tineke dat ze zichzelf als heks identificeert.  

Er ging een mand rond met verschillende stenen. Tineke stelde de vraag; hoe kies je dan eigenlijk een steen, doe je dit met gevoel of kies je die kleur of vorm die je mooi vindt. Tineke zei hierbij ook dat je rustig de tijd moest nemen om een steen te kiezen, want op de een reageer je beter dan op de ander.

Eerst hielden we de steen in onze linkerhand, want dit is je gevoelshand. En als je de steen toelaat om zijn werking te doen, kon je dat voelen. Zo had je stenen die een stimulerende werking in liefde, zelfvertrouwen of pijnvermindering hadden. Nadat je goed gevoeld had, kwamen er kaartjes bij de stenen en kon je lezen wat het effect van verschillende stenen zijn. 

Volgens Tineke leven de stenen, ze hebben eigen ideeën. Ook werd er gesteld dat geslepen stenen een deel van hun energie verloren hebben tijdens het slijpen. Ruwe stenen hebben gerichtere energie. Voor alle stenen geldt dat ze uitsluitend een positief effect hebben.

Je kunt wel zeggen dat het een geslaagde middag was, ongeacht de corona maatregelen. We hebben veel nieuwe dingen geleerd en leerlingen zijn geïnspireerd geraakt. Sommige leerlingen hebben zelfs op dat moment stenen gekocht. Het was een leuke middag met energie van alle kanten.