GLF-Community: Leven na de dood.

“Als er geen leven is na de dood, zul je dat nooit weten.” Met deze spreuk opende uitvaartondernemer Erik van Zoest afgelopen woensdagmiddag zijn verhaal over het leven na de dood.


Door Thirsa, Dante, Joyce, Amara, Rosalie, Amyk en Roos:

Hoewel ons lichaam wordt losgelaten, betekent de dood niet het einde, gelooft hij. Onze ziel leeft voort en krijgt de kans om weer een nieuw leven op te pakken. Zo ging de laatste GLF community van het schooljaar in op een onderwerp waar we eigenlijk weinig over praten, maar waar iedereen in het leven mee te maken krijgt: de dood. Met 20 jaar aan ervaring in de uitvaartwereld heeft dhr. van Zoest meerdere bijzondere voorvallen meegemaakt die hem tot deze overtuiging hebben gebracht, en die hij met onze wilde delen.

“En precies dezelfde vlinder die in de bos bloemen op de kist was gaan zitten, verscheen sinds het overlijden van haar echtgenoot bij de voordeur op momenten dat ze het moeilijk had. Of de roofvogel die tijdens een uitvaart drie keer boven de hoofden van de nabestaanden cirkelde, precies bij het graf van hun dierbare die een voorliefde voor adelaars had gehad.” Ervaringen als deze hebben dhr. van Zoest doen geloven dat het hiernamaals niet een plek ver weg is, maar iets is dat signalen naar ons kan uitzenden via dieren, lichtstralen, dromen of onderbuikgevoelens. Alles gebeurt met een reden – vaak meer dan dat we beseffen – en door middel van innerlijke rust en meditatie kunnen we onszelf hiervoor openstellen. Zo ervaarde hij weleens onrust op het moment dat er iemand overleed, zelfs voordat hij hierover gebeld werd, of nam hij waar hoe sommige mensen op hun sterfbed straalden van een engelachtig licht.

Dhr. van Zoest koppelt zijn geloof in reïncarnatie aan de christelijke traditie: “Ieder mens is een woning in het huis van God en staat in verbinding met de energieën van anderen. Dit betekent dat, wanneer je overlijdt, je stukjes van jezelf afstaat aan de mensen om je heen, waarop zij voortbouwen en waarin jij voortleeft. Jouw energie krijgt dan een nieuw menselijk lichaam, waarin je je verder kunt ontplooien en je jouw zoektocht naar een nieuwe balans kunt voortzetten.” Hoewel de dood natuurlijk verdriet en weemoed oproept, is het volgens hem niet nodig om hier bang voor te zijn. “Alles is voorbestemd en we hoeven alleen maar mee te deinen op het ritme van de seizoenen; hier hoeft geen wetenschap bij te pas te komen. Wat er ook gebeurt in je mensenleven, het zit in het DNA van jouw energie opgesloten, waardoor het in een nieuw leven doorontwikkeld kan worden. Ben je één met jezelf, dan is alles in balans en ervaar je innerlijke rust."

We mochten woensdag getuige zijn van een ongelofelijk levenservaren spreker en willen hem ontzettend bedanken voor het delen van zijn verhaal!