GLF Community: Een kijkje in de multiculturele wereld

Op vrijdag, 5 maart, vond er een GLF community plaats over de Islam. Gastspreker Manar El Azouzi kwam hiervoor speciaal naar onze school. Ondanks de late afzegging van de originele spreker was het een geweldige middag dankzij Manar!


Het was een interessante middag waarbij iedereen is meegenomen naar The Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi, een stad naast Dubai, en een rondleiding heeft gekregen met behulp van VR-brillen. De spreker, Manar, heeft antwoorden gegeven op de vragen die ingestuurd waren en op de brandende vragen vanuit het publiek. Er ontstond een indrukwekkend gesprek over wat echte kennis over de Islam is naar aanleiding van een vraag over informatie uit het module boekje “Islam” van het vak Godsdienst. Er is gesproken over meerdere onderwerpen zoals onder andere respect, vrouwen in de Islam en de verschillende stromingen binnen de Islam.  

Helaas was er te weinig tijd om diep op alle vragen in te gaan. Desondanks hopen we dat we iedereen iets heeft geleerd en een ervaring heeft opgedaan om nooit te vergeten! Manar heeft haar best gedaan om zo goed mogelijk iedere vraag zorgvuldig te beantwoorden.  

Het was een geslaagde middag, maar zonder Manar en de mensen die zijn komen opdagen was dat niet gelukt. Het is onze beurt om hun te bedanken voor de geweldige middag. Bedankt voor jullie inzet! 

Aya, Oumaima, Zoë en Elisa