GLF café: dromen

Vorige week vrijdag hadden we een glf café over dromen. Gastspreker Maarten van Rootselaar kwam hiervoor speciaal naar school voor ons.


Hij is een dromencoach en een echte Jungiaan. Hij staat vaker voor een publiek, geeft colleges en heeft zelfs boeken geschreven. Voorzien van cake en thee begon het café. Na een korte inleiding vertelde Maarten eerst over wat hij doet, zijn visies over dromen en hun betekenis. Hij gelooft dat iedere droom een persoonlijke boodschap heeft en heeft uitgelegd dat er verschillende manieren zijn om die te achterhalen. “Een droom die niet wordt uitgelegd is als een brief die niet wordt geopend”. Daarna begon hij met een aantal van de genodigden, waaronder meneer Neerken, hun dromen te bespreken, in de klas en online.

We hadden geen tijd om alle dromen helemaal uit te pluizen, maar het was bijzonder om te zien hoe de betekenis van een droom zich kan openen voor de dromer.  Maarten heeft goed z’n best gedaan om zorgvuldig uit iedere droom een betekenis te halen. Een bijzondere kennismaking met de gedachten van Jung.

Alle mensen die een droom hebben ingestuurd, iedereen die kwam opdagen en natuurlijk Maarten willen we hiermee nogmaals van harte bedanken voor hun inzet. Het was een onvergetelijke middag!

Larissa