Elk Talent Telt: eerste prijs voor Junior College in ontwerpwedstrijd

De afgelopen weken heeft het Junior College gewerkt aan de ontwerpwedstrijd Elk Talent Telt


De opdracht was een museum te ontwerpen dat als doel heeft kinderen enthousiast te maken voor kunst. De wedstrijd werd georganiseerd door Minka Dumont, een bekende trainer en ontwikkelaar op het gebied van begaafd onderwijs. Er deden 53 teams mee aan de wedstrijd.

Alle leerlingen van het Junior College hebben heel hard gewerkt om de benedenverdieping van het Brughuis virtueel om te toveren tot een kunstmuseum, maar helaas mochten er maar twee ontwerpen indiend worden voor de wedstrijd.
De inzending 'Nature Art', gemaakt door Yfke, Merel, Evi, Rachel en Lisette, behoorde tot een van de zes finalisten. Zij hadden maar liefst 92 van de 100 punten gescoord met hun ontwerp en kregen een prachtig juryrapport.

"Maandag 19 juni mochten we naar de finaledag in RTXP in Amsterdam, waar alle finalisten hun ontwerp in maximaal 90 seconden moesten pitchen," vertelt Geertje van der Lugt, coördinator van het Junior College. "Het juryrapport telde voor 70% van de totaaluitslag en de pitch voor 30%. Al snel hoorden we dat een andere school 'maar' 76 punten had, maar er was ook een school met nog net iets meer punten dan ons groepje. Er hing dus nog wel wat af van de pitch! De meisjes bleven met hun geweldig geschreven en gehouden pitch keurig binnen de tijd en de jury was erg onder de indruk van hun presentatie. Ook de vragen van de jury wisten ze heel goed te beantwoorden. We verlieten de pitchruimte daarom met een goed gevoel en we hadden al stiekem op de aantekeningen van de juryleden gezien dat sommige groepjes puntenaftrek hadden gekregen voor te lange pitches."

"Toen de jury begon met de uitslag en we hoorden dat we niet de derde prijs hadden gewonnen, begonnen de leerlingen al te lachen en nadat de tweede prijswinnaar bekend werd, stonden ze nog net niet te juichen en die inschatting was juist: 'Nature Art' had de eerste prijs gewonnen!"

De prijs bestond uit een olieverf reproductie van een schilderijtje van Van Gogh in een echt antieke lijst voor de klas en een teken- of schilderdoos voor alle deelnemers.

"Wij zijn supertrots op onze leerlingen!"