CLV's Sporthighschool Korfbal onder grote belangstelling van start

CLV's Sporthighschool Korfbal is deze week gestart met een training die gegeven werd door de bondscoach die ook het Talent TeamNL Korfbal traint. Best spannend dus! Extra leuk is dat niet alleen CLV-leerlingen op deze Sporthighschool zitten; ook enkele leerlingen van het Ichthus College en het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven doen mee.


CLV’s Sporthighschool Korfbal combineert (top)sport en school

Op initiatief van het CLV is er in Veenendaal nu ook een Sporthighschool Korfbal. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen de korfbalvereniging SKF, de korfbalbond KNVK en verschillende middelbare scholen. Want naast de CLV-leerlingen nemen ook enkele leerlingen van het Ichthus College en het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven deel aan de trainingen, die verzorgd worden door topcoaches van de bond.

Het was vroeg vorige week dinsdagochtend, maar in de hal van korfbalvereniging SKF stonden om 8 uur al zestien jongens en meiden te trappelen om aan hun eerste training te beginnen van de door het CLV geïnitieerde Sporthighschool Korfbal. Zojuist hadden ze een mooi nieuw sporttenue uitgereikt gekregen.

Spannende eerste training met hoog bezoek

Best spannend, want de training werd gegeven door bondscoach Kees Vlietstra, trainer van Talent TeamNL Korfbal. “Wie weet draag je ooit een oranje shirt!” zei hij al. Dus zette iedereen zijn beste beentje voor. Ook al omdat ook de plaatsvervangend directeur van de korfbalbond KNVK Gert-Jan Kraaijeveld bij deze eerste training aanwezig was, net als wethouder Martijn Beek uit Veenendaal en de rector van het CLV Willem de Vos.

Wethouder Beek: “Dit is een unieke combinatie van sport en school, waarbij wij als gemeente Veenendaal hopen dat het de kinderen stimuleert om vooral te blijven sporten.”

Maatwerk maakt het mogelijk

De Sporthighschool Korfbal is bedoeld voor extra gemotiveerde en getalenteerde korfballers. Onder schooltijd krijgen zij twee ochtenden in de week les van toptrainers van de KNVK om zichzelf verder te ontwikkelen op korfbalgebied. Daarnaast volgen ze een bewegingstraining volgens het Athletic Skills Model. Op school krijgen zij extra begeleiding in de vorm van maatwerk, waardoor (top)sport en school goed te combineren is.

Samenwerking

Rector de Vos van het CLV: “SKF en het CLV werken al veel langer samen en zijn een eind op weg met de plannen voor een nieuwe gemeenschappelijke en multifunctionele sportaccommodatie. Deze Sporthighschool Korfbal geeft de meerwaarde van een samenwerking maar weer eens aan.” KNVK-bestuurder Kraaijeveld vult aan: “De bond is er trots op dat hier in Veenendaal de derde korfbalschool van Nederland gestart is en we zijn erg blij met het grote aantal deelnemers.”

Na de inspannende training die best wel anders was dan anders, want probeer zelf maar eens een manier te bedenken om twee keer snel te dribbelen, zonder dat je trainingsmaatje bij de bal kan, was het snel de kleedkamers in en naar school. Want daar wachtten de gewone lessen weer op deze korfbaltoppers.

De KNVK publiceerde er dit artikel over.