BeReal – kerstviering CLV

Vrijdag 22 december (het 2e t/m het 6e uur)  mogen we met onze leerlingen weer Kerst vieren! Als thema is gekozen voor BeReal.


BeReal is een uitnodiging om echt te zijn. Geen filters, facetune en verborgen agenda’s: ‘What you see is what you get’. In de wereld van influencers, bloggers en vloggers is zoveel nep. Hoe weet je dan wie echt is? Het verlangen naar echtheid is een verklaring voor de populariteit van de app BeReal. Je gebruikt in deze app namelijk geen filters, facetune of andere poespas. Hierdoor geef je een echt beeld van jezelf en zie je een ‘real’ moment uit het leven van je vrienden. 

God wil ons ook laten weten wie hij echt is. Volgens de Bijbel is Jezus het beeld van de onzichtbare God. Wie naar Jezus kijkt, ziet God. God werd een echt mens. Het kerstverhaal is dan ook geen mythisch verhaal over onsterfelijke superhelden maar gaat over echte mensen in een echte wereld.

De leerlingen ontvangen van hun mentor meer informatie over de kerstviering. De brugklasleerlingen volgen een eigen programma tijdens de kerstviering en gaan onder andere kerstkaarten schrijven voor ouderen- en zorginstellingen.