Prijs voor het beste arrangement

Voor de meivakantie hebben de leerlingen van mavo 3 gewerkt aan een levensechte opdracht uit het werkveld. Dit gebeurde in het kader van de Nieuwe leerweg, een praktisch gericht vak dat vanaf schooljaar 2024/’25 binnen alle VMBO- GL/TL richtingen wordt aangeboden.


In deze projectweek werkten de leerlingen op basis van interesse aan een levensechte opdracht die door een bedrijf of instelling werd geïntroduceerd.

Een deel van de leerlingen uit mavo 3 die gekozen hadden voor de richting horeca, bakkerij en ondernemen werd gekoppeld aan restaurant De Hof. Souschef Johan gaf de leerlingen de opdracht om een uitgewerkt wandel-, fiets- of andersoortig arrangement te ontwikkelen. Eisen aan het arrangement: Consumptie (in de vorm van koffie, thee en gebak) vooraf en een lunch of diner na afloop, met een uitgewerkte kost- en verkoopprijs. De route uitgewerkt tot een klantvriendelijk product met twee bezienswaardigheden onderweg. Om dit product in de markt te zetten bedachten de leerlingen een PR-mogelijkheid in de vorm van bijvoorbeeld een flyer of reserveringsmogelijkheid op de website.

De presentatie van de verschillende producten werd op locatie gedaan aan de eigenaar en de souschef. Zoals vooraf beloofd, werd de beste inzending beloond met een hamburgermenu. Twee projectgroepen kregen deze prijs. Eén van uitgewerkte opdrachten bleek met een mooie flyer en een route op de app voor de E-choppertocht het meest creatief. De andere inzending die de prijs kreeg was een knapzakarrangement voor gezinnen, waarbij tijdens een kindvriendelijke route ‘zoethoudertjes’ meegegeven werden en na afloop poffertjes werden gepresenteerd. Deze laatste versie bleek nog eens compleet uitgewerkt en direct bruikbaar.

Op de foto de eigenaar en de chef-kok met de prijs voor de leerlingen.