Olympic Moves: The School Final

Vrijdag 10 juni was de dag waarop de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) in samenwerking met de Gezonde Generatie en NOC*NSF de landelijke finaledag georganiseerd heeft voor alle teams die in de voorrondes kampioen waren geworden.


Het CLV was erbij met het schoolteam voetbal jongens en het meisjesteam klas 1 en 2 hockey.

Het is elk jaar weer een verrassing wat er op deze dag allemaal te beleven valt. De aftrap was op Papendal vanaf 8.30 uur was een compleet festivalterrein ingericht met host Juvat en een disco met DJ Admin. Als eerste was er een optreden van een Freestile voetballer en een breakdance specialist. Daarna kwamen judoka Roy Meijers en BMX-er Twan van Gendt die samen met twee leerlingen voor alle deelnemers de Olympische eed aflegden en het OMvuur aanstaken.

Om 10.15 uur was het tijd voor alle 6000 leerlingen om naar de verschillende accommodaties in de omgeving te gaan waar zij hun wedstrijden konden spelen.

Onze voetbaljongens speelden in Ede fanatieke wedstrijden en haalden de 5e plaats.

De hockeymeisjes speelden in Wageningen en kwamen tot in de finale: daar verloren ze tot hun grote teleurstelling van de school uit Oldenzaal. Wat waren onze meisjes gedreven en sportief: respect voor hun niveau van spelen. De tweede prijs: wat een prachtig resultaat!

En wat kunnen deze eerste en tweede klas meisjes al veel zelf regelen! Dank aan de aanvoerder die vooraf alle berichten zo goed met het team heeft gecommuniceerd. Ook heeft zij geregeld dat er 2 extra chauffeurs waren, zodat wij op de plaatsen van bestemming konden komen. Dat ging makkelijk voor haar, omdat de andere teamleden ook wilden helpen om alles voor elkaar te maken.

Het was erg leuk dat er publiek uit Veenendaal naar Wageningen kwam om de meisjes aan te moedigen: een opa en oma en paar moeders bleven veel langer dan gepland, omdat de wedstrijden zo spannend waren.

Na de prijsuitreiking zijn we weer terug gegaan naar Papendal. Om het feest compleet te maken, kwam niemand minder dan Flemming daar optreden. Hij kreeg alle leerlingen aan het klappen, dansen en springen.

Wat een mooie dag en hoe fijn is het om te zien dat onze leerlingen echt wel “heel erg aan gaan” nu zij weer aan deze buitenschoolse activiteiten  mee kunnen doen.

Volgend jaar hopelijk weer!
Karin Roelofsen

Terug naar overzicht