Leerlingen havo 4 houden zich bezig met internationale projecten tijdens Expeditie CLV

Dinsdag 29 november vond er online een uitwisseling plaats met behulp van presentaties tussen CLV-leerlingen en Oegandese studenten van de universiteit van Kampala.


De volgende thema’s kwamen aan bod: vluchtelingen, klimaatverandering, voedselzekerheid en voedselveiligheid en levenskosten. De leerlingen hebben hiermee inzicht gekregen in het leven in Afrika en in de betekenis van de Sustainable Development Goals (SDG's) voor Afrikanen. Later dit schooljaar krijgt de uitwisseling tijdens een andere Expeditiedag een vervolg.

De dinsdag daarop (6 december) hebben leerlingen kennisgemaakt met drie Eritrese (Afrikaanse) vluchtelingen. Zij speelden muziek met hun band en vertelden over hun tocht uit Eritrea naar Nederland en hun leven hier. De leerlingen hebben hen geholpen door een website op te zetten, waarmee de jonge mannen meer bekendheid kunnen krijgen en hun muziek voor een breder (Nederlands) publiek ten gehore kunnen brengen. Deze activiteit heeft de internationaliseringsleerlingen meer inzicht gegeven in het leven van een vluchteling in Nederland.

Een andere groep Expeditieleerlingen heeft zich deze dag bezig gehouden met het thema ‘ondernemen’. Zij leerden hoe je een eigen onderneming opzet en hoe je dit op een duurzame manier kunt doen. Voor deze dag waren twee succesvolle ondernemers uitgenodigd, een jonge oud-CLV leerling die een succesvolle gezondheidsonderneming heeft opgezet en een zakenvrouw die al jaren in de top van het bedrijfsleven werkzaam is, die de leerlingen hebben geïnspireerd.

 

Terug naar overzicht