Cambridge Engels

Al onze vwo (atheneum en gymnasium) leerlingen volgen vanaf de brugklas Cambridge Engels. Deze unieke lesmethode levert uiteindelijk een certificaat op van de universiteit van Cambridge (ESOL). ESOL staat voor English for Speakers of Other Languages. Handig als je verder wilt studeren aan een universiteit in het buitenland, bijvoorbeeld in Engeland of Amerika. Ook steeds meer Nederlandse Universiteiten en bedrijven vragen om een Cambridge Engels Certificaat.

Onderbouw
In klas 1 en 2 volgen alle vwoleerlingen het ‘gewone lesprogramma’ met de Engelstalige versie van het lesboek All Right. Dit vak wordt dus in het Engels gegeven. Zo doen ze al snel veel vaardigheden op. In vwo 3 krijgen leerlingen les uit een Cambridge methode en dan kunnen ze hun FCE halen, First Certificate of (Cambridge) English.

Bovenbouw
In het vwo 4 en 5 wordt een Cambridge methode gebruikt die de leerlingen voorbereid op hun CAE (Cambridge Advanced English) examen. Het laatste jaar,vwo 6, is alles al afgerond en volgen de leerlingen een programma zonder Cambridge English.