Corona-situatie

We prijzen ons gelukkig dat het aantal besmettingen onder leerlingen en medewerkers al een tijdlang laag te noemen is.


Op dit moment staan er 10 leerlingen op de lijst en 1 medewerker. Uiteraard beseffen we dat het om dagkoersen gaat en als de aantallen in het land opvlammen, gaat dat onze school niet voorbij.

Iemand zei pas toen hij dat lage aantal hoorde: ‘Ja maar je weet niet of iedereen een besmetting wel doorgeeft!’ Dan is mijn antwoord dat dit nooit anders is geweest en dat we dus altijd over vergelijkbare cijfers beschikken.

Er zijn scholen die de keuze hebben gemaakt, klassen zoveel mogelijk uit elkaar te houden en de leerlingen dus ook in de pauzes in het lokaal te laten blijven. Dat vermijden we zolang we kunnen, vanwege de onaangename kanten van zo’n besluit.

We zijn redelijk tevreden over de manier waarop leerlingen omgaan met mondkapjes. Maar het kan beter. Vooral de afgezakte mondkapjes vormen een vervelend verschijnsel.

De regel is glashelder: als je loopt door een gebouw, draag je een mondkapje, over mond en neus. Eten is geen reden om het te laten zaken en een videogesprek ook niet. Tenzij je stil staat.

Geen stap zonder kap en geen stapje zonder kapje.

Uiteraard hopen we zo gezond mogelijk de kerstvakantie te halen (die ingaat op vrijdag 24 december om 12.15 uur) en met een zo leeg mogelijke lijst weer te starten op 10 januari.

Willem de Vos

 

Terug naar overzicht