Skikamp

Ieder jaar vertrekken we in de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk om daar het skiën onder de knie te krijgen. Het skikamp is voor iedere leerling (dus van klas 1 tot en met klas 6) een uitstekende mogelijkheid om het skiën te leren, techniek te verbeteren en natuurlijk om een supergezellige week in de sneeuw en de bergen te beleven!

Locatie en skigebied
Voor het skikamp reizen we af naar Neukirchen am Groβvenediger, waar we al jaren heel gastvrij ontvangen worden in pension Sonneck door de familie Hofer. Hier zullen wij de locatie delen met andere gasten. 

Vanuit dit pension kunnen we gebruikmaken van 2 skigebieden:
Wildkogel in Neukirchen: een overzichtelijk skigebied dat bestaat uit 54 kilometer overwegend eenvoudige pistes. Hier mag/kun je de laatste dag vrij skiën.
Zillertal Arena: een gebied met 166 km aan pistes (steil, vlak, breed, smal, bos). Dit gebeid heeft genoeg in huis om iedereen te vermaken en biedt iedere deelnemer voldoende uitdaging. In dit gebied ski je de eerste vier dagen op je eigen niveau.

Skiles
Iedere deelnemer krijgt skiles. Hiervoor wordt de groep ingedeeld op niveau. Zo krijgen zowel de beginners die voor het eerst op de ski’s staan als de (ver) gevorderden op gepast niveau les. De gediplomeerde Nederlandse skileraren gaan zowel ’s ochtends als ’s middags met de groep op pad, zodat de week garant staat voor grote vorderingen.

Reis en verzorging
We reizen af naar Oostenrijk per bus. We vertrekken we op vrijdagavond en komen een week later vrijdagavond weer terug. Ook de skileraren reizen met ons mee.

We verblijven bij de familie Hofer op basis van halfpension. Dat betekent dat het ontbijt en avondeten worden geregeld. Samen met de skileraar eet je overdag op de piste. 

Skikamp 2024

We vertrekken op vrijdagavond 16 februari vanaf het CLV. Op vrijdagavond 23 februari zijn we weer terug in Veenendaal. We skiën in totaal 5 dagen (4 dagen les, 1 dag vrij skiën). De kosten voor de reis zijn € 725, daar zit het volgende bij inbegrepen:

Inschrijven

Vanaf 9 oktober staat op deze pagina de link om je in te schrijven en meer informatie over de inschrijfprocedure. Belangrijk is dat jij straks je gegevens zorgvuldig invult. Je kunt dan ook via Lever Reizen verzekeringen afsluiten en een helm huren, deze kosten zijn extra. 

Let op. Inschrijven als duo is straks ook mogelijk. Omdat wij slechts 48 plekken beschikbaar hebben, kan het zijn dat er geloot moet worden na 27 oktober. Als jullie je als duo inschrijven kunnen jullie ook als duo uitgeloot worden.

Je krijgt uiterlijk vrijdag 3 november bericht of je bent ingeloot. Aansluitend ontvang je een factuur van school voor de kosten; als deze betaald is wordt je inschrijving helemaal definitief. 

Als je vragen hebt kun je mailen naar meneer J. (Jarno) van Elst (elt@clv.nl) of mevrouw J. (Janneke) Klomp (klp@clv.nl).