Nieuws in de CLV Schoolbrief 2016-2017

09 - Beroepen Oriëntatie in de Praktijk (BOP)

Nieuw op het CLV: de BOP, de Beroepsoriëntatie in Praktijk. Het CLV wil elke vwo 5 leerling laten ruiken aan de praktijk. De BOP is een mooie kans om vrijblijvend kennis te nemen van de wereld ná het CLV. Om de nieuwsgierigheid te prikkelen, het succesvol kiezen van een vervolgstudie te vereenvoudigen of de motivatie voor school verder te vergroten. Van maandag 3 t/m woensdag 5 april 2017 geven wij onze leerlingen uit vwo 5 drie dagen de gelegenheid mee te kijken in een organisatie, bedrijf of instelling van hun eigen keuze. Ook een oriëntatie bij een zelfstandig ondernemer behoort tot de mogelijkheden. Anders dan de schooldagen met theoretische lessen en toetsen, is dit het èchte werk, met alles wat daar bij komt.

Bijna alle leerlingen hebben zelf een bedrijf of instelling geregeld door hun netwerk te gebruiken, mooi! Deze vaders, moeders, vrienden en bekenden willen we namens het CLV nu al hartelijk danken voor de medewerking aan ons project. Er zijn ook leerlingen die een beetje hulp nodig hadden om een BOP-plek naar wens te vinden. Samen met de Bedrijvenkring Veenendaal als ondersteunde partner hebben wij die leerlingen kunnen helpen bij het vinden van een specifieke BOP-plek.

Als afsluiting van de drie dagen vullen de leerlingen en de begeleiders een evaluatieformulier in. Wij zijn heel benieuwd naar hun ervaringen. Binnenkort kun je er meer over lezen.

Wij wensen alle vwo 5 leerlingen drie prettige en leerzame dagen!

Erwin Verweij en Karin Roelofsen
BOP begeleiders CLV

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)