Nieuws in de CLV Schoolbrief 2015-2016

02 - Kampioenschappen Microsoft Office

Roy Hillaert uit klas HA1d is volgende week vrijdag (3 juni) een van de 5 studenten uit de provincie Utrecht die deelneemt aan het Nederlands Kampioenschap Office bij Microsoft en kans maakt op de titel Nederlands Kampioen Office


ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Christelijk Lyceum Veenendaal, Anna van Rijn College en Hoornbeeck College (locatie Amersfoort) worden vrijdag 3 juni vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap Office bij Microsoft. De vijf studenten hebben op school examen gedaan in Word of Excel en de beste resultaten van hun school behaald in combinatie met de snelste tijd. De winnaar van het NK Office vertegenwoordigt ons land tijdens het  Wereldkampioenschap Microsoft Office op 8 augustus in de Verenigde Staten, waar studenten uit 130 landen aan deelnemen.

 

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Office nemen 30 studenten, verbonden aan diverse voortgezet onderwijs- en mbo-instellingen uit het hele land, het tegen elkaar op. De studenten doen examen in Microsoft Word of Excel. De winnaar heeft het hoogste aantal punten én de snelste tijd neergezet. Deze student gaat, samen met zijn of haar Office-docent, een week naar het Wereldkampioenschap Microsoft Office in Disney World, Florida, Amerika. De 30 deelnemers hebben al een knappe prestatie neergezet met hun score. Een aantal van hen heeft in de voorrondes zelfs de maximale score behaald.

 

Nederland in 2015 in de Top 10

In 2015 organiseerden Slim.nl en Microsoft voor de eerste keer het NK Office. Toen won de 13-jarige Timon Zintel van het Driestar College in Gouda. Op het Wereldkampioenschap Office in Dallas, Texas, behaalde hij vervolgens een uitstekende top tien-notering in de categorie Microsoft Word 2013.

 

Stijging in Microsoft examens op scholen

Afgelopen schooljaar werden binnen het Nederlands onderwijs ruim 15.000 officiële Microsoft-examens afgenomen, waarmee studenten hun kennis konden bewijzen in onder meer Word of Excel. Ten opzichte van 2015 is dit bijna een verdubbeling. Niet alleen hebben meer studenten een Microsoft examen afgelegd, ook bieden meer scholen de officiële Microsoft Office examens aan (de officiële titel is Microsoft Office Specialist, in de volksmond ook wel MOS genoemd). “Een goede ontwikkeling die laat zien dat scholen de ICT-vaardigheden van hun leerlingen willen verbeteren. Steeds meer scholen bieden ICT-certificeringsmogelijkheden aan. Studenten die zich certificeren weten software optimaal te benutten en hebben een streepje voor op leeftijdsgenoten; een wereldwijd erkend certificaat staat tenslotte goed op hun CV”, aldus Jeroen Borgsteede, directeur Slim.nl.  In totaal doen de allerbeste studenten van 30 vo en mbo scholen mee aan het NK Office

 

NK in juni, WK in augustus

Op vrijdag 3 juni doen de allerbeste studenten van Nederland het examen in Microsoft Word of Excel. De winnaar wordt dezelfde middag bekend gemaakt en mag zijn of haar agenda vrijhouden voor een geheel verzorgde reis naar het WK Office in Disney World, Florida in de eerste week van augustus. Het Wereldkampioenschap Microsoft Office vindt jaarlijks in de VS plaats. Aan dit grote evenement nemen studenten uit maar liefst 130 landen deel.

 

Over Slim.nl

Slim.nl is een ICT-webwinkel exclusief voor scholieren en medewerkers van het vo en mbo/roc. Alle vo-instellingen en mbo-opleidingen in Nederland werken samen met Slim.nl; hiermee krijgen hun scholieren en medewerkers de mogelijkheid ICT-producten aan te schaffen voor privégebruik tegen een speciale onderwijskorting. Het portfolio bestaat uit software van grote merken op het gebied van beveiliging, werkplekbeheer, grafische programma’s, e-learning en cursussen, certificering, besturingssystemen, naslag en training, maar ook ICT-tijdschriften en hardware.

Slim.nl biedt gratis cursussen voor het verbeteren van ICT-vaardigheden. Via Slim.nl krijgen onderwijsinstellingen gratis toegang tot de Microsoft Imagine Academy, de cloudomgeving van Microsoft met allerlei lesmateriaal over hun producten, zoals Office. Alle leerlingen, docenten en medewerkers van scholen met een Microsoft-licentieovereenkomst kunnen gebruik maken van deze cloudomgeving. Microsoft Imagine Academy biedt cursussen die o.a. opleiden tot Microsoft Office Specialist; de opgedane kennis kan officieel gecertificeerd worden.

Slim.nl nodigt u van harte uit om het NK Office bij te wonen. Wij dagen u graag uit om uw eigen Office-vaardigheden te testen. Bent u een held in Word of Excel, geef ons uw voorkeur door en u kunt ook examen doen. Haalt u het niet? Geen schande, deze studenten zijn the best of the best. U bent ook zonder examen te doen van harte welkom. De prijsuitreiking vindt plaats tussen 16:00 en 17:30 uur.

 

Datum:            vrijdag 3 juni

Tijd:                  12:30 – 18:00 uur

Locatie: Microsoft, Evert van de  Beekstraat 354, 1118 CZ te Schiphol

 

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)