Nieuws in de CLV Schoolbrief 2015-2016

11 - Klas 6 vwo heeft de EU-koorts te pakken

Klas 6 vwo maatschappijwetenschappen vertrok onlangs naar Brussel voor een Europees avontuur. Al de eerste avond kregen we na een gezellig diner de kans al onze brandende vragen over werken voor de EU te stellen aan een fractiemedewerker van Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy. Na dit vragenuurtje wandelden we de toeristische route naar ons hotel, om zo ons onder te dompelen in Brussel-by-night.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt waren we helemaal klaar voor wederom een educatieve dag. Centraal stonden de activiteiten van het Europees parlement. Een rondleiding met Nederlandse begeleiding en een bezoek aan het Parlementarium volgde. We werden gedompeld in het Europese warme bad.

Na zoveel info was iedereen wel toe aan wat ontspanning en gelukkig stond er na opnieuw een heerlijk diner ontspanning op het programma in de vorm van discobowling. Na het fanatieke bowlen eindigden we de avond al zingend (of blèrend) onder de locals in een karaoke bar en gingen vervolgens ons bed in om fit de laatste dag door te kunnen komen.

Op de laatste dag stond de mooie stad Brussel zelf centraal en bezochten we het Atomium, het park Mini-Europa (leuk!) en tot slot de stad zelf. In de namiddag stond de Flix-bus op het station weer klaar om ons moe maar voldaan en een heel stuk wijzer weer naar het prachtige Veen terug te brengen. Met ietwat verhoging: de EU-koorts heeft ons te pakken!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)