Nieuws in de CLV Schoolbrief 2015-2016

03 - Heel veel buitenland

Vorige week waren veel klassen op werkweek of (culturele) uitweek: 3 mavo, 4 havo en 4 vwo.

De klassen 3 mavo, 4 havo en 4 vwo genoten van werkweken en (culturele) uitweken. Leerlingen van 3 mavo waren in Londen, Berlijn of 'thuis' in Nederland met allerlei boeiende activiteiten.

Havoleerlingen uit klas 4 konden naar Devon (watersportwerkweek), Berlijn, Londen en Parijs.

En de vierdeklassers van het vwo vertrokken naar Londen, Parijs en Griekenland.

Een aantal groepen hielden ons als thuisblijvers via hun eigen Facebookpagina op de hoogte:

3 mavo in Berlijn

3 mavo in Londen

4 havo in Devon

 

Van 4 vwo in Londen ontvingen we deze tekst:

Old England

Maandag vroeg in de middag aan de horizon de krijtrotsen van Dover: Old England in beeld - het eiland met geschiedenis in al zijn poriën. Canterbury de eerste stopplaats: one of the old places of England. De enorme kathedraal imposant in het centrum van de stad. De aartsbisschoppelijke zetel van de Anglicaanse kerk. We vermaken ons in deze middeleeuwse stad die op elke hoek van elke straat geschiedenis ademt als je er oog voor hebt. Londen is ons doel. De volgende dag maken we een stadswandeling in het centrum. De Big Ben imposant, Buckingham Palace indrukwekkend, St. James Park verfrissend groen.

In de middag een bezoek aan Harrow Boarding School, een kostschool waar jongens behalve de schoolvakanties, dag en nacht in groepshuizen, met ieder hun eigen sfeer,  verblijven. Een dure school die ook Churchill heeft gehuisvest.  Het onderwijs is breed. Behalve de bekende schoolvakken staan ook muziek en theater prominent op het programma. En er worden allerlei sporten beoefend, cricket hoort daar vanzelfsprekend bij. Al vanaf klas 1 wordt de retorica beoefend. De beste acteurs zijn Engelsen.

De volgende dag bezoeken we buiten Londen Leeds Castle, een eeuwenoud gebouw dat ook verrassend moderne verblijven huisvest. En morgen weer naar huis, ondanks de fantastische stad toch ook wel weer fijn op je eigen bank, in je eigen bed en in je eigen huis. Pap, mam, ik heb je gemist! Londen, waar we met diverse wijken onze eigen ervaringen hadden, vaak heel positief, soms veel minder positief, maar leerzaam was het zeker.

 

Van de begeleiders van 4 vwo in Parijs kregen we deze leuke groepsfoto in de mailbox.
vwo in Parijs

En het bericht: wat fijn om vijf dagen naar Parijs te kunnen gaan met 39 prettige V4-leerlingen. Een culturele internationaliseringsweek in het land waarvan alle leerlingen in ieder geval drie jaar lang de taal hebben geleerd en sommigen al bijna vier jaar. De ervaring van het meedraaien in een Frans gastgezin en converseren tijdens het diner is een van de doelen. De Franse taal goed begrijpen valt niet altijd mee, maar sommigen hadden het geluk dat het gezin Engels sprak. Alle gastouders waren zeer content over het gedrag van onze leerlingen.

Un grand merci voor onze leerlingen die meegingen!

 

Van 4 havo in Parijs ontvingen we enkele foto's:

en leerlingen schreven: 'Na een gezellige busreis kwamen we aan in Parijs. Daarna hebben we geshopt en de gastgezinnen ontmoet. Dinsdag bezochten we de Eiffeltoren, reisden we met de metro en zijn we naar de Sacre Coeur geweest. We hadden heerlijk weer. Woensdag hebben we gevaren op de Seine, de Dôme des Invalides en het Louvre bekeken en een lichttour gemaakt. Donderdag zijn we naar Disneyland geweest. En vrijdag weer naar huis.
Het was supergezellig!'
Heidi, Loïs en Marianne
 

En voor de overige verhalen en foto's verwijzen we u graag naar de deelnemende leerlingen. Zij hebben ongetwijfeld veel te vertellen over hun ervaringen!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)