Nieuws in de CLV Schoolbrief 2015-2016

19 - Klas 3 atheneum naar Arnhem

Op dinsdag 16 februari gingen we met het vak tekenen op museumbezoek in het MMKA (museum Moderne Kunst Arnhem). We hebben ons daar verdiept in portretten. De leerlingen kregen een fotografieworkshop waarin ze uitleg kregen over het maken van een goede portretfoto. Termen als standpunt, contrast, beeldruis, compositie werden uitgelegd en daarna mochten de leerlingen in de beeldentuin aan de slag. Het was prachtig weer, waardoor de foto’s schitterend belicht werden. Vele leerlingen hebben een prachtige nieuwe profielfoto gemaakt :-)

Na de fotografieworkshop kregen we in het museum een rondleiding over portretten. Vooral de figuratie werd besproken. Hoeveel kan je weglaten bij het tekenen / schilderen van een portret zonder dat de figuratie verdwijnt? Naar aanleiding van deze rondleiding kregen we een spiegeltje om onszelf in lijn te tekenen en daarna keuzes te maken welke delen weggelaten konden worden.

Tot slot volgde een rondleiding door de tijdelijke expositie Queensize. In deze tentoonstelling gaat het over het leven van een vrouw in bed. Je wordt geboren (in bed) slaapt als kind (in bed), ontdekt seksualiteit  in bed, en gaat dood (in bed). Een heftige tentoonstelling. Door de fantastische rondleider snappen wij nu waarom dit kunst is en waarom dit in een museum hangt. Het was weer een betekenisvolle en leerzame ervaring.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)