Nieuws in de CLV Schoolbrief 2015-2016

08 - Duurzame, nieuwe school

Op woensdag 16 december presenteerden de 4vwo’ers met een natuurprofiel hun onderzoek naar het thema duurzaamheid en de nieuwe school. Zij presenteerden hun idee aan een vierkoppige jury bestaande uit directieleden (Willem de Vos en Karin Wouters), een architect (Johan Huibers) en Arjen Nawijn van STOAS Hogeschool Wageningen.

Zij keken en luisterden naar prachtige ideeën over lichtinval , warmte-koudepompen en groene daken. Ook schokkende resultaten over veel te hoge CO2-concentraties en te weinig licht in huidige lokalen.

Met vijf groepen wordt verder gepraat, maar ieders bijdrage zal nog verder op haar merites voor de nieuwbouw worden beoordeeld.

 

Vervolgens legde de directie in januari opnieuw een onderzoeksvraag neer bij leerlingen uit vwo 4, maar deze keer bij leerlingen met een M(aatschappij)-profiel.

Gekleed in zwart - symbolisch, om het onderzoek op geen enkele wijze te beïnvloeden - presenteerden twee leden van de directie tijdens de kick-offbijeenkomst in het Studiehuis hun vraag naar de esthetische vormgeving van het nieuwe schoolgebouw. Het is de bedoeling dat het wetenschappelijke onderzoek van de leerlingen zich richt op architectuur, sfeer en duurzaamheid. Het onderzoek wordt zo breed mogelijk opgezet. De leerlingen kunnen gebruik maken van interviews, enquêtes, bronnenonderzoek en observaties. Ter inspiratie gaan ze op bezoek bij verschillende gebouwen in Veenendaal en omgeving. Ook wordt aan een buurtonderzoek gedacht.

 

Wij zien ook deze de resultaten met zeer veel belangstelling tegemoet. 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)