Nieuws in de CLV Schoolbrief 2015-2016

10 - Reanimatieonderwijs op het CLV

Jong geleerd is oud gedaan!

 

Het CLV doet mee aan het project ‘Reanimatieonderwijs op school’ van de Hartstichting.

Dit houdt in dat leerlingen leren reanimeren in de ‘6-Minutenles’.

 

De 6-Minutenles

Vanaf eind oktober gaan onze leerlingen uit de klassen 3, 4 en 5 bij BSM / LO2 en biologie aan de slag met het nieuwe lesprogramma ‘de 6-Minutenles’ van de Hartstichting. Zij leren in 4 lessen de technieken van reanimeren: het toepassen van borstcompressies, het geven van mond-op-mond-beademing en het bedienen van een AED. De reanimatielessen worden gegeven door onze docenten Stoffelsen, Gouw, Threels, Alferink, Westerterp en Germans. Zij hebben hiervoor een cursus tot reanimatieinstructeur gevolgd. Deze cursus is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad.

 

Reanimeren kun je leren!

Reanimeren is niet moeilijk. Uit onderzoek is bekend dat iemand van 13 à 14 jaar hiervoor fysiek sterk genoeg is. De Hartstichting heeft samen met leerkrachten en reanimatie-instructeurs de 6-Minutenles ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl/reanimatieles-op-school of vraag een van de betrokken leerkrachten.

 

Weet wat je moet doen bij een hartstilstand

De Hartstichting strijdt ervoor dat meer mensen een hartstilstand overleven. Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Door binnen de eerste

6 minuten de juiste hulp te bieden, vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk. Het is daarom heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen - jong en oud - kunnen reanimeren. Dit project zorgt ervoor dat de komende generatie vertrouwd raakt met reanimeren.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)