Nieuws in de CLV Schoolbrief 2014-2015

01 - Voorwoord september 2014

De vakantie zit er weer op! En hoe fijn de vakantie ook is geweest, eigenlijk vinden we het ook weer goed om aan de slag te gaan, op school, op het werk. Een lege en stille school is geen school. En wat fijn dat we allemaal weer naar school kunnen gaan in een vertrouwde en veilige omgeving. Dit laatste waarderen wij des te meer na het zien van zoveel ellende als oorlog, terreur en ziekte deze zomer elders in de wereld, ver en dichtbij.

 

Na twee weken werken zitten we alweer volop in het ritme. Examenleerlingen krijgen te horen dat het jaar wel heel kort voor ze is en dat ze gelijk aan de slag moeten. Brugklassers beginnen langzaam een beetje hun weg te vinden. De leerlingenraad is de verkiezingen voor de nieuwe voorzitter aan het voorbereiden. De audities voor de musical zijn alweer begonnen. Wist u trouwens dat onze musical genomineerd is voor de cultuurprijs van Veenendaal?

 

De startdagen zijn begonnen en de informatieavonden voor alle leerjaren komen eraan. Kijk goed op onze website of naar uw e-mail voor meer informatie hierover.

 

Dat het onderwijs zich niet alleen beperkt tot het klaslokaal is ook alweer te merken. Eind september mogen we leerlingen en docenten van onze partnerschool in Griekenland verwachten. Een groep Bèta-leerlingen gaat in Limburg een paar dagen op onderzoek uit, de leerlingen die het vak Geloof, Leven en Filosofie volgen gaan op retraite enz.

 

Daarnaast zijn we druk bezig met het voorbereiden van een studiedag voor docenten op 2 oktober rond “uitgaan van verschillen”. Waar thema’s als differentiëren, digitale leermiddelen, puberbrein etc. aan de orde komen. Op deze dag zal ook de Plataanprijs uitgereikt worden aan medewerkers van de school die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de pedagogische, culturele en/of maatschappelijke ontwikkeling van onze school

 

Zoals u ziet we draaien weer volop en zo hoort het ook want:

 

´Education is the most powerful weapon which you can use to change the world´
(Nelson Mandela)

 

Ik wens iedereen een plezierig en succesvol jaar toe.

 

Karin Wouters
sectordirecteur havo/vwo

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)