Nieuws in de CLV Schoolbrief 2014-2015

06 - Project (S)coolrunning en Bergrace

Vanaf het begin van het schooljaar zijn wij op het CLV druk geweest met het project (S)Coolrunning voor de tweedeklassers. Een project van de vaksecties biologie en bewegingsonderwijs. Op 10 september zijn wij met een groep van 40 leerlingen gestart met de kick-off van het project waarbij de vlag als ‘olympische vlam’ langs alle middelbare scholen is gegaan. De afgelopen weken hebben de tweedeklassers hard getraind tijdens de lessen bewegingsonderwijs, is er bij biologie aandacht besteed aan het project en hebben alle klassen een looptraining gehad van de trainers van VAV op de atletiekbaan. Hieronder vindt u nogmaals alle informatie over de aanleiding, testloop en de inschrijving voor de Bergrace by Night
 
Aanleiding project
Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat, naast gezonde voeding, bewegen bijzonder belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Steeds duidelijker wordt dat bewegingsarmoede, in combinatie met andere factoren (waaronder voeding), een bedreiging vormt voor de volksgezondheid in het algemeen, maar zeker ook voor iedere jongere individueel.

We streven ernaar dat iedere leerling leert ruim 5 km hard te lopen zonder onderbreking. Dat is een afstand die “conditiewinst” met zich meebrengt. Vanzelfsprekend vindt daarbij een geleidelijke trainingsopbouw plaats. Het project is erop gericht dat iedere leerling vooruitgang boekt en plezier in het lopen krijgt. Niet door sneller te zijn dan klasgenoten of langer te kunnen hardlopen, maar door zelf iedere week iets meer te kunnen
 
Testloop
Op woensdag 15 oktober sluiten alle tweedeklassen in het bos van Prattenburg de 5,6 km af. In het bos is in samenwerking met Staatsbosbeheer en Sportservice Veenendaal een ronde van 5,6 km uitgezet. De aankomst is bergop. Wij nodigen u van harte uit om deze loop te komen bekijken. De start is om 13.45u.
 
Bergrace by Night
Op 7 november vindt de Bergrace by Night plaats. Mocht uw zoon of dochter willen meedoen (leerlingen uit de sportklas zijn automatisch ingeschreven), dan kan hij of zij zich inschrijven bij de docent bewegingsonderwijs. Uiteraard hopen wij op veel inschrijvingen zodat het CLV wederom met een grote afvaardiging naar Wageningen/Rhenen kan gaan!

Helaas is de deelname van de Bergrace niet gratis. Kosten zijn € 9,50. Hiervoor krijgen de leerlingen uiteraard wel iets. Busvervoer, inschrijfgeld voor de Bergrace, huur ‘Championchip’ voor officiële tijdwaarneming, lichtstaafjes voor leuk effect in het donker, sportdrankje bij de finish, en vooral een fantastische ervaring die ze nooit zullen vergeten! Ieder die zich inschrijft ontvangt na de herfstvakantie uitgebreide informatie over deze fantastische avond!

Wilt u zelf ook graag meedoen, dan is dat geen enkel probleem. U kunt zich hiervoor zelf inschrijven via de site www.bergracebynight.nl.

Wij als docenten bewegingsonderwijs hopen u allen te ontmoeten bij zowel de Testloop als de Bergrace by Night.

Succes met trainen!!!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)