Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

20 - Marlijn van Houwelingen bij de 24 beste van Nederland

Landelijk deden 1811 leerlingen mee aan de voorrondes van de IJSO (International Junior Science Olympiad), waarvan dertig leerlingen uit klas 3 havo/vwo op het CLV.

Van de 1811 leerlingen deden er vierentwintig mee aan de nationale eindronde. Twintig wwo-leerlingen en vier havo-leerlingen waarvan Marlijn uit H3A er één was.

Op vrijdag 20 juni streden deze leerlingen bij de HAN in Nijmegen om de eer en voor de toegang tot de internationale eindronde in Argentinië. ’s Ochtends maakten ze een theorietoets van de vakken wiskunde / natuurkunde / scheikunde / biologie en ’s middags een praktijktoets.

De zes beste leerlingen vormen het team dat naar Argentinië mag. Daar zit Marlijn helaas niet bij. Maar als je weet dat je tot de vierentwintig beste leerlingen van Nederland behoort, mag je trots zijn! Bij de prijsuitreiking kreeg Marlijn onder andere een bronzen medaille en getuigschrift. De groep werd toegesproken door de heer Gert van de Berg, oud topman van Akzo Nobel. Deze memoreerde dat Nederland zit te springen om toptalent in de Bèta vakken. Een toptalent, behorend bij de 24 beste leerlingen van leerjaar 3 van 2014.

 

Wij feliciteren Marlijn van harte!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)