Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

08 - Onderzoek naar opvoeding over alcohol

De gemeenten Nijkerk, Scherpenzeel en Veenendaal onderzoeken, in opdracht van alcoholmatigingsproject FrisValley, hoe ouders van jongeren van 15 tot en met 17 jaar omgaan met het thema ‘alcohol’.

 

Aanleiding voor het onderzoek is de nieuwe wet die op 1 januari 2014 is ingegaan. Deze wet bepaalt dat jongeren onder 18 jaar geen alcohol mogen kopen en gebruiken. FrisValley wil graag weten wat ouders van de nieuwe wet vinden, wie zij verantwoordelijk vinden voor het uitvoeren van de nieuwe wet en wat zij nodig hebben om regels te stellen op het gebied van alcoholgebruik.

 

Online

De enquête is online beschikbaar via de website van FrisValley: www.frisvalley.nl/enquete. Ook is er in de drie gemeenten een papieren enquête verspreid onder ouders van 15 tot en met 17-jarige jongeren. Eén op de vier ouders heeft een enquête op papier ontvangen. We stellen het erg op prijs wanneer u deze enquête – online of op papier - wilt invullen!

 

Interviews

Voor het onderzoek worden ook diverse interviews afgenomen. FrisValley is hiervoor nog op zoek naar een aantal ouders met kinderen in de leeftijdscategorie 15 tot en met 17 jaar. Aanmelden voor een interview kan via een e-mail naar info@frisvalley.nl.

 

Over FrisValley       

Het onderzoek is een initiatief van FrisValley. Onze gemeente werkt met acht andere gemeenten in de regio samen onder de naam ‘FrisValley’ om jongeren en hun omgeving (ouders, scholen, sportverenigingen, horeca, etc.) op een actieve en afwisselende manier te wijzen op de gevaren van te vroeg, te veel en te vaak alcoholgebruik. FrisValley richt zich daarbij vooral op het netwerk rond de jongeren: ouders, scholen, sportclubs, horeca en supermarkten. Deelnemende gemeenten zijn Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)