Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

16 - OK(é) voor Roparun

De komende maandagen collecteren we voor Roparun op initiatief van Nick van Kooten uit ha1d. Nick vertelt: "Mijn vader Iwan van Kooten loopt sinds 2012 mee met de Roparun. Hij loopt mee met team 170 van de politieregio midden-Nederland 1.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven."

Het sponsorgeld dat met de Roparun opgehaald wordt, is voor een speciaal doel: KWF Kankerbestrijding. Van het geld doet KWF onderzoek naar het genezen van kanker en worden spullen aangeschaft voor tijdens de chemokuren. Zo zijn er vorig jaar hoofdkoelers aangeschaft die ervoor zorgen dat de kans op haaruitval tijdens de chemokuur verminderd wordt.

Voor meer info: check www.roparun.nl en www.kwf.nl

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)