Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

10 - Scholenhockeytoernooi op eigen initiatief

Op eigen initiatief gaven een aantal meiden, onder wie aanvoerster Laura Burgers, zich als team op voor het nationaal schoolhockeytoernooi, georganiseerd door de KNHB. Een groep van vijftien sportievelingen uit klas twee en drie beleefde, samen met topcoach moeder Burgers en een begeleidende docent van het CLV, een topdag!

Op vrijdag 4 april stonden om 08.00 uur de eerste meiden met een stick in de aanslag al klaar op het schoolplein. Na inventarisatie van de speelsters vertrokken al snel vier auto’s richting Maarssen waar team CLV te gast was op het sportcomplex van HC Houten.

Na aanmelding, een goed voorbereide wedstrijdbespreking en warming-up startten we tegen RSG Slingerbos. De Veenendaalse hockeysters moesten in deze wedstrijd nog wennen aan elkaar, er was namelijk geen wedstrijd/training aan dit toernooi vooraf gegaan. Na 15 minuten stonden de meiden met 1-0 achter. In de laatste minuten hoopten ze toe te slaan met een gelijkmaker, maar de scheidsrechter floot acht minuten voor tijd al op de fluit voor het eindsignaal.

De tweede wedstrijd speelden ze tegen RSG Lingecollege uit Tiel. Niet alleen de shirts, maar ook het spel verraadden dat het CLV te maken kreeg met een topteam. Toch konden we het snelle spel bijbenen en werd er uit een strafbal gescoord door Leoniek van Woudenberg. Met opgegeven hoofd verlieten we het veld met 3-1.

Wedstrijd drie tegen RSG Broklede bleek bijna éénrichtingsverkeer. Team CLV domineerde vanaf minuut één met sterk veldspel. Annefleur Winter werd de diepte ingestuurd door Lieke Brabander die afrondde langs de keeper. Even later scoorde Annefleur nogmaals op een assist van Ophelié van Wijde. Een mooie 2-0 winst!

De laatste wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van het complex in Houten tegen Revius Wijk. Met een gevulde tribune en een besproeid waterveld was het genieten geblazen. Ook in deze wedstrijd was het CLV voornamelijk te vinden op de helft van de tegenstander. Een uitblinkende keeper aan de zijde van de tegenstander zorgde ervoor dat de bal niet tussen de palen belandde.

Zowel de speelsters, coach, begeleidend docent als rijdende ouders kijken terug op een geslaagde en sportieve dag.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)