Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

09 - Klas 4 gymnasium naar Griekenland

Ook in april ging 4 gymnasium naar Griekenland, voor gymnasiaal onderwijs "op locatie". Tijdens de eerste dag in Griekenland bezochten ze gelijk de Akropolis in Athene. Zoals ze zelf schrijven, een "letterlijk hoogtepunt". Na verschillende presentaties in Athene, onder andere over de Akropolis en over de Agora (het marktplein), is de groep vertrokken uit Athene. Via Korinthe (met uiteraard een stop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthe), Mycene en het theather in Epidauros (foto) zijn de leerlingen naar de gastgezinnen in Sparta gegaan. Zowel leerlingen als begeleider waren erg onder de indruk van de Griekse gastvrijheid, iedereen is "als vorst" behandeld, en dat terwijl de Grieken het zelf helemaal niet meer zo breed hebben.

De leerlingen maakten kennis met de oude Griekse cultuur, maar zeker ook met het Griekenland van nu, in de gezinnen, op een school en 's avonds met de traditionele Griekse dans.

Aan het eind van de week namen de leerlingen voorlopig afscheid van de Grieken. Voorlopig, want aan het begin van volgend schooljaar komen de Grieken ons in Nederland bezoeken.

Tijdens de reis gaven de leerlingen zelf presentaties aan de rest van de groep. Deze hebben ze in Nederland voorbereid. De presentaties vormen een belangrijk onderdeel van het vak KCV (Klassieke Culturele Vorming) op het gymnasium.
Lees hun eigen verhalen en foto's op hun weblog (http://clvgriekenland.reislogger.nl/).

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)